Цинзов остана извън зоната на точките в Оберстдорф, Устюгов с нова победа

 

 

02-15-03-vesko-cinzov-prodaljavaСамоковският ас в ски бягането Веселин Цинзов отново се размина с място сред първите 30 състезатели. Националът завърши 36-и в скиатлона на 20 км (10 км класически и 10 км свободен стил) в Оберстдорф (Германия), трети старт от 11-ото издание на веригата “Тур дьо ски”.

Цинзов, който в немалка част от надпреварата се движеше на ръба да точките (топ 30), в крайна сметка не можа да вземе актив, изоставайки на 2:09,0 мин от победителя Сергей Устюгов (48:40,4 мин). Намиращият се в отлична форма руснак спечели своята 9-а победа за Световната купа и четвърта за сезона.

Втори с изоставане от 0,6 сек завърши носителят на Световната купа за миналия сезон и миналогодишен победител в “Тур дьо ски” Мартин Йонсруд Сундби от Норвегия, а тройката на почетната стълбичка оформи представителят на Швейцария Дарио Колоня (на 1 сек).

С поредния си успех Устюгов увеличи аванса си на върха на класирането за “Тур дьо ски” на 30 сек пред втория Сундби и на 1:04 мин пред третия – Алекс Харви от Канада, преди втория старт в Германия – преследването на 15 км.

Сундби обаче продължава да води в генералното класиране за СК с 682 т., следван от Фин Хааген Крог (Норвегия) с 455 и Сергей Устюгов с 400 точки.

 

На снимката: Веско Цинзов продължава да преследва място в топ 30 на “Тур дьо ски”.