Цистерна с вода се преобърна на пътя Симитли-Предел

  • Шофьорът: Засече ме лек автомобил, който избяга

  • Според пристигналите на мястото специалисти проблемът е в несъобразената скорост

Цистерна с вода се преобърна към 8,20 ч. във вторник сутрин на пътя Симитли-Предел в местността Баба Цвета, съобщи БГНЕС.

Цистерната е превозвала изворна вода на цех за бутилиране в Благоевград и е пътувала към града. На дясна крива цистерната поднася и се обръща на пътя. Малко преди този завой е била позиционирана опесъчаваща техника на пътноподдържащата фирма поради заледения участък. По чудо цистерната не се е блъснала в опесъчаващата техника.

Според разказа на шофьора обаче той е бил засечен от лек автомобил, който по думите му впоследствие е избягал. Той каза, че е натиснал много рязко спирачки, подхлъзнал се е на заледения участък и е навлязъл в отсрещната лента за движение.

Собственикът на фирмата Тодор Спасов коментира: „Шофьорът каза, че е добре, видимо няма някакви увреждания, надявам се да се е разминал само с уплахата”.

На пътя е имало разлята вода, която е започнала да се заледява, но проблемният участък е бил опесъчен. Според пристигналите на мястото специалисти проблемът е в несъобразената скорост и във връзката между влекача и прикаченото ремарке.