Чакат меко време за обезопасяване на пътя за Гърция

1486876885-evv
В началото на март ще стартират ремонтните дейности по обезопасяването на главен път Е-79 в района на община Кресна. В това са уверили представители на Агенция “Пътна инфраструктура”, които преди дни проведоха нарочна среща с общинския кмет Николай Георгиев, съобщава „Стандарт”.

Те са уверили градоначалника, че времето трябва да е сравнително меко и сухо, за да може маркировката, която ще се положи, да се запази на пътното платно. От КАТ пък са поели ангажимент да поставят и видеокамера, устройството срещу високата скорост ще се монтира близо до пешеходната пътека в центъра на града. Ще има и няколко шумящи маркировки, които ще възпроизвеждат звук, когато преминават автомобилите, за да предупреждават шофьорите, че трябва да намалят скоростта в района.
“Казаха, че за един месец ще приключат с работата. Парите са осигурени, 400 000 лева ще бъдат инвестирани за обезопасяване на шосето не само в участъка му в нашата община, а от началото на Кресненското дефиле до съседната община Струмяни”, уточни кметът Николай Георгиев.
Ремонтите започват благодарение на протеста на жителите на община Кресна. Те дори блокираха пътя за Гърция за 40 минути на митинга, който проведоха на 19 февруари. Хората негодуваха, че държавата не спазва обещанията и поетите ангажименти към своите граждани, тъй като година и половина не се направило нищо срещу джигитите на пътя.
“Дано с мерките, които се предприемат, шофьорите бъдат респектирани и не карат с висока скорост, за да създават предпоставка за тежки пътни инциденти”, каза още градоначалникът.

Подробности в печатното издание.