Sunday, June 23, 2024
HomeАктуално от днесЧастно парти затвори за дупничани барбекютата в парк „Рила”, В. Благоев: Искаш...

Частно парти затвори за дупничани барбекютата в парк „Рила”, В. Благоев: Искаш да гледаш мача, но удряш греда, защото някой е наел беседките, те не са ли всички данъкоплатци?

Частно фирмено парти с футболен привкус, хлопна под носа на дупничани вратите към барбекютата в парк „Рила” в Дупница. Барбекютата са любимо място на местните за отдих и сбирки с приятели под открито небе през лятото. Вчера вечерта обаче те се оказаха зона, забранена на простосмъртните. „Фирмено парти с 20 души затвори достъпа до барбекютата на парк „Рила” в Дупница.”, възнегодува с пост във фейсбук Валентин Благоев и продължи: „Група работници платиха наема на всички барбекюта и затвориха района около тях за цялата вечер. На редовните данъкоплатци им беше забранено дори да преминат през алеята в района, та камо ли да ползват повече от половината останали свободни беседки. Видеостената, на която се излъчваше специално за тях мачът Бразилия – Белгия, работеше само зa сплотяване на колектива на шепа работници. От Община Дупница дори бяха залепили табели, че достъпът и преминаването през барбекютата е забранено. Точно когато светът е футбол и искаш да гледаш мач от Световното, удряш греда, защото някои решил да празнува. Наемът на едно барбекю е 6 лв. Така, ако двама души платят 60 лв. може да наемат всички беседки и района за цяла вечер и те остават техен терен за забавление. Ако платиш още някои лев, получаваш екстри – общинска охрана. Утре пак има мачове от световното по футбол, чакаме и лятно кино в Дупница, е уважаеми съграждани, молете се двама работника да не запазят всички барбекюта, че тогава, ще се люпят семки от ливадата над парк „Рила”. Утре някой може да реши да наеме и целия парк, а тогава ще ходим да спортуваме и ще се разхождаме към общинското сметище. В случая не се ли нарушава подзаконов нормативен документ, като блокираш достъп до място, за който плаща всеки данъкоплатец?”

Десетки дупничани звъняха на редакционните телефони, за да съобщят, че са възмутени.

От пресцентъра на община обещаха да проверят случая.

 

RELATED ARTICLES

5 COMMENTS

  1. Ма те барбекютата са много ! Тия индианци койса били?????????????????

  2. Май са преекспонирани нещата защото и КНСБ като бяха и тази година а и миналата те и още на два три пъти други такива и пак е същото. Бил съм на едно такова частно парти както го наричат и разбрах че наема е 1200 лв за 2 часа на всичко. И нямаше общинска охрана която да ги охранява както си измисля господина. Минах оттам затворено и толкова. Ама журналиста си е журналист и го е украсил.

  3. Можеш да си го позволиш,правиш го…
    Данъци плащаме всички,но барбекюта се плащат отделно…
    Мач се гледа с приятели,който няма такива ходи в парка сам…

Comments are closed.

Most Popular