„ЧЕЗ Електро България” АД подпомогна изграждането на детска площадка в Благоевград

Официалните лица прерязват лентата на новата детска площадка.
  • Инициативата е част от кампанията „Моята електронна фактура помага”

Нова детска площадка бе открита в Благоевград вчера. Тя е изградена от местната община с финансовата подкрепа на „ЧЕЗ Електро България” АД. Дружеството инвестира спестените средства от печат на хартиени фактури в значими социални и екологични проекти.

Карел Крал подари плакет на Атанас Камбитов.

Детската площадка в Благоевград е заключителната част от кампанията „Моята електронна фактура помага” за 2019 г., която популяризира екологичните и социални ползи от използването на съвременния начин за получаване на месечни сметки. По време на кампанията Дружеството ежегодно ще реализира проекти и инициативи, свързани с грижата за природата и облагородяване на градската среда.
Електронната фактура е напълно безплатна услуга. След регистрацията клиентите могат да следят документите както в електронния архив на сайта cez.bg, така и на посочения от тях имейл адрес. Електронната фактура гарантира защита на личните данни, спестява време и дава възможност за лесно и практично контролиране на разходите. Тя е валиден, електронно подписан данъчен документ, който е напълно идентичен с хартиената версия.

Официалните лица засадиха дръвчета до новото съоръжение.

Пред площадката е монтирана специална информационна табела, поставена от „ЧЕЗ Електро България” АД. На нея има интересни факти за дърветата и съвети, които да насочат вниманието на децата към отговорно отношение за опазване на околната среда. Още преди детската площадка да бъде официално открита, един малчуган с голяма усмивка и пред погледа на майка си вече се пускаше по пързалката, а след това пробва и люлката.
„Ние, като група ЧЕЗ, за нас корпоративно-социална отговорност не е само формула за бизнес, а това е нашата мисия. Помагаме не само с пари, а и с труда на нашите служители. Радваме се, че помагаме и на младите хора в Благоевград. Много активно съдействаме на Техническата гимназия в града със стипендиантска програма. Щастливи сме, че сега откриваме и детска площадка. Мога да ви кажа, че това няма да е последната такава. Благодарим на местната власт, че ни позволи да направим тази хубава площадка”, каза Карел Крал, който е регионален мениджър на ЧЕЗ за България, на перфектен български език.

Изпълнителният директор на „ЧЕЗ Електро България” АД Димчо Станев обясни подробно за инициативата на компанията.
„За мен е голямо удоволствие и чест да сме заедно и да ви разкажа за нашата инициатива, част от програмата ни за корпоративно-социална отговорност. „Моята електронна фактура помага” всъщност е продължение на една наша идея, която се зароди като такава, но прерасна в дългосрочен проект. Решихме за всички наши клиенти, които помагат за природата и за обществото със спестяване излишното харчене на хартия, да направим едно състезание. Те са вече общо 440 000 в страната и взехме амбициозно решение да видим кой от градовете в България има най-много електронни фактури. Разбира се, София безспорно беше първа. Затова миналата година направихме едно социално значимо мероприятие в тази връзка – залесихме една изгоряла гора в близост до град София. На второ място се нарежда Благоевград с 35 000 фактури, за което аз мога само да благодаря.

Информационната табела за децата, монтирана пред площадката.

Това са 35 000 ваши съграждани, които се възползваха от удобството и помагат на природата по този начин. В резултат на това днес (б.а. – вчера) сме заедно тук и влагаме малка част и правим малък принос с тази площадка за бъдещето на града и за това да расте социално отговорно общество. Сложили сме информационна табела и много се надяваме децата да й обръщат внимание. Вярваме, че със съветите, които сме дали как да опазваме дърветата, те интуитивно ще започнат да вярват малко повече в природата и в дърветата. Както вече беше казано, това няма да бъде последната площадка. Любопитно ни е да видим какво ще се случи с регистрацията на електронни фактури до края на тази година и да видим кой ще е следващият град, чиито граждани и наши клиенти ще можем да зарадваме с нещо подобно”, коментира изпълнителният директор на „ЧЕЗ Електро България” АД Димчо Станев.
След това официалните лица, сред които бе и мениджър „Корпоративно планиране” в Дирекция „Продукти и покупка на електроенергия” на „ЧЕЗ Електро България” АД, прерязаха лентата и официално откриха детското съоръжение. Малко по-късно те засадиха дръвчета в непосредствена близост до площадката.