Черно море взима жертва след жертва: Осем са удавените само за два дни

Увеличават се жертвите в морето след бурния вятър

Бурното вълнение и опасното течение по родното Черноморие, започнали преди дни, взеха поредните си жертви. Малко преди 12,00 часа вчера мъж и жена са се удавили в курортния комплекс Слънчев бряг, предаде бургаско издание. Малко преди тази трагедия турист пък намери смъртта си и в Приморско. Така жертвите на бурното вълнение в рамките на почивните дни станаха общо осем.

В събота морето погълна 27-годишния Петър Найденов от Пловдив в Приморско. Сутринта в неделя труп изплува на Северния плаж в Бургас, чиято самоличност все още се установява от полицейските служители.

Морето край Дуранкулак пък вчера изхвърли труповете на две деца. Предстои двете детски тела да бъдат идентифицирани. Това стана на същия неохраняван плаж до село Крапец, от който в събота изчезнаха три момчета от шабленското село Спасово.

Четири деца на възраст между 12 и 15 години около 13,00 часа влизат в морето, но само едно от тях успява да излезе на брега и да повика помощ. На мястото на инцидента пристига спасителят от охраняемата зона, но трите деца повече не са били видени в морето. Екипите на Гранична полиция и района за управление на МВР в Шабла също не успяват да открият децата.

Една от причините за опасните вълнения в морето е силният североизточен вятър, който продължи да духа и в неделя, посочват специалистите.