Чимев връчи плакети на община Дупница на шампиона по таекуондо Александър Джорджев, треньора Христо Михалчев и кмета на Бистрица Кирил Огненски

Трима достойни жители на община Дупница получиха заслужено признание от местната управа. На първото следваканционно заседание на Общинския съвет кметът Методи Чимев връчи почетни плакети на община Дупница на световния шампион по таекуондо за кадети Александър Джорджев, неговия треньор Христо Михалчев и кмета на село Бистрица Кирил Огненски.

14-годишният възпитаник на дупнишкия клуб „Гладиатор”  Джорджев бе удостоен с отличието, след като само преди дни завоюва титлата и е първият световен шампион в този спорт. Заради това бе възнаграден и Михалчев, който е и общински съветник. Градоначалникът подари на Александър Джорджев и Христо Михалчев и знаме с герба на Дупница, с пожелание името на града да се чува при всяка нова победа на момчето, когато се вее националният трибагреник. „Сашо, ти си един пример за подражание. Казвам го най-искрено, първо като родител, а след това като кмет”, посочи градоначалникът.

Кметът на село Бистрица бе отличен за това, че рискувайки собствения си живот, спаси човек, изпаднал в алергичен шок след ухапване от насекомо в планината. Кирил Огненски помогна на 32-годишния собственик на автосервиз от Дупница Евгени Георгиев, като напуска болницата, където е настанен след прекаран инфаркт. След като по телефона поискали помощ от него, управникът на Бистрица не се поколебал да стане от болничното легло, изминал 10-ина км с джипа си, открил припадналия мъж, качил го в колата и тръгнал за Дупница, като по пътя звъннал на тел. 112 за линейка на Спешен център.

Снимките:

Кметът Методи Чимев връчи плакети и знаме на шампиона Александър Джорджев и треньора Христо Михалчев.

Кирил Огненски е отличен за това, че спаси човек, като рискува собствения си живот.