Чистка! Кметът на Струмяни Е. Илиев уволни финансовото дуо Р. Атанасчикова и А. Дуков, общинари: Гл. секретар И. Секулов влезе в стаята, спря компютрите и хвърли бомбата

Емил Илиев

Кметът на община Струмяни Емил Илиев уволни директора на Дирекция финансова инспектор към общината Ралица Атанасчикова и финансиста Атанас Дуков. Формалният мотив за това е въвеждането на нова структура в общинска администрация. На всички останали чиновници, общо 48, кметът раздал нови длъжности. Офанзивата е повече от шокираща, тъй като според общинарите Емил Илиев няма структура, одобрена от общинските съветници по длъжност.

Ралица Атанасчикова

„Съветниците са гласували просто администрацията да наброява 48 служители. Така Илиев разчиства терена за нови назначения. Решението за бройката на администрацията е от 2016 г., а той чак сега се е сетил да я прилага. Кой знае с каква информация е подведен градоначалника, за да предприеме такива драстични мерки”, кръстят се администраторите и уволнените, които не спират да се питат къде го стяга чепикът Илиев.

А- Дуков

„Главният секретар на общината Иван Секулов влезе в стаята на финансистите, изключи компютрите, да не би някой нещо да изтрие, и хвърли бомбата. Как е възможно подобно отношение, толкова години сме работили заедно и сега само, за да си запази поста, прави каквото му се каже”, разкриха шокираните служители на община Струмяни. С него е бил и Стоян Петков, който поддържа компютрите. „Държаха се сякаш общината е тяхна.”, споделиха още общинарите.

Така Емил Илиев се раздели с два от ключовите фигури в общинска администрация. „Кой знае, сигурно му трябват хора, които да замаскират дълговете, общината де факто е обезкървена.”, предполагат хората в Струмяни.

Вестник „Вяра” изнесе серия факти за потресаващи нарушения.