Читатели: Крави без надзор се разхождат в центъра на Разлог, шефката на отдел „Екология” Надя Попадиина: Имало е сигнал, но не е открит нарушител

 

34-06-02-kravi
Кравите се разхождат спокойно из центъра на Разлог

Цял краварник шета спокойно през чаршията на Разлог, стопаните им ще бъдат ли санкционирани, попитаха читатели, които сигнализираха за проблема в редакцията на „Вяра”. Те изпратиха снимки с животните и обясниха, че проблемът с пуснатите на свобода животни трябва да бъде решен.

„Седем лежерно движещи се кравички, вероятно се завръщат от „кафенце“ или „обедна почивка“, шегуват се коментиращи в групата „Да думаме на разложчи, фногооооо!“ във фейсбук.

След направено запитване шефката на отдел „Екология” в общината Надя Попадиина направи справка и обясни, че при тях действително има постъпил сигнал за стадото. „Имало е сигнал, но не е констатирано нарушение. Наши служители веднага са отишли на мястото, но нарушител не е намерен”, обясни Попадиина. Тя обясни, че има издадени наказателни актове за хванати нарушители. Глобата е 70-80 лв.,а при повторно нарушение – 120 лв.

Нарушителите са местни лица.