Шефът на „Автомобилна администрация” обяви, че ще съди Босия

Николай Колев е в гладна стачка от 13 юни.

Директорът на Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” (ИААА) Дамян Войновски обяви в ефира на Би Ти Ви, че е наел адвокати и ще заведе две дела срещу Николай Колев-Босия. Той не уточни за какво точно ще го съди, но по думите му се разбра, че най-вероятно ще е за клевета.

“Господин Колев непрекъснато хвърля обвинения, които са общи и без конкретика. Не могат просто така да се изсипват безпочвени обвинения. Николай Колев подава сигнали, които са абсолютно неверни”, заяви Войновски.

Николай Колев е в гладна стачка от 13 юни. Той поиска оставката на транспортния министър Ивайло Московски заради корупция в издаването на шофьорски книжки и паралелно с това – разпускане на парламента. Освен това беше създадена и временна парламентарна комисия, която да разгледа неговите сигнали.

Войновски каза още, че в момента регистрацията на автомобили се извършва в около 30 пункта в цялата страна и това създавало затруднения. Именно заради това агенцията предлага проверките за техническата изправност на колите да се прави в частни пунктове. Данните щели да се записват в сървъра на агенцията и ще се предават на МВР при нарушения.