Школската шефка Искра Симеонова внесе 600 подписа при кмета Георгиев срещу сливането на НУ „Петър Берон“ и ОУ „Неофит Рилски”

30-02-04
Искра Симеонова

Директорът Искра Симеонова представи пред кмета на Самоков Владимир Георгиев 600 подписа срещу сливането на НУ „Петър Берон“ с ОУ „Неофит Рилски“. Кметът Георгиев обаче е бил непреклонен и е заявил, че сливането не може да се избегне. Изглежда основният мотив е, че ОУ-то няма първи клас, а без такъв според новия закон не може да съществува, гадаеха педагози. „Дали това не е само претекст? Нима в ОУ „Неофит Рилски“ не можеше да отворят един първи клас? – питат се учители. Кой ще стане директор, също не е сигурно, но вероятно ще е Марияна Солунска, която сега ръководи ОУ „Неофит Рилски“, предположиха още преподаватели.

„Снети ли са съмненията за Искра Симеонова, свързани със злоупотреби с финанси, ще се позабрави ли също въпросът  докъде е стигнала прокуратурата в разследването си“, питат се учители от Самоков.

На сесията си през този месец Общински съвет – Самоков ще вземе окончателно решението и ще стане ясно кой ще бъде директор на двете училища, след като бъдат слети.