Saturday, July 27, 2024
HomeРегионСамоковШколската шефка Искра Симеонова внесе 600 подписа при кмета Георгиев срещу сливането...

Школската шефка Искра Симеонова внесе 600 подписа при кмета Георгиев срещу сливането на НУ „Петър Берон“ и ОУ „Неофит Рилски”

30-02-04
Искра Симеонова

Директорът Искра Симеонова представи пред кмета на Самоков Владимир Георгиев 600 подписа срещу сливането на НУ „Петър Берон“ с ОУ „Неофит Рилски“. Кметът Георгиев обаче е бил непреклонен и е заявил, че сливането не може да се избегне. Изглежда основният мотив е, че ОУ-то няма първи клас, а без такъв според новия закон не може да съществува, гадаеха педагози. „Дали това не е само претекст? Нима в ОУ „Неофит Рилски“ не можеше да отворят един първи клас? – питат се учители. Кой ще стане директор, също не е сигурно, но вероятно ще е Марияна Солунска, която сега ръководи ОУ „Неофит Рилски“, предположиха още преподаватели.

„Снети ли са съмненията за Искра Симеонова, свързани със злоупотреби с финанси, ще се позабрави ли също въпросът  докъде е стигнала прокуратурата в разследването си“, питат се учители от Самоков.

На сесията си през този месец Общински съвет – Самоков ще вземе окончателно решението и ще стане ясно кой ще бъде директор на двете училища, след като бъдат слети.

RELATED ARTICLES

Most Popular