Шок в Кюстендил! Спуснатият Валери Жаблянов за водач на листата изненада БСП, Иван Каракашки: Непознат е

В Долно село ще вземат уреда за машинно гласуване за кафемашина, каза още лидерът на столетницата, и Ст. Павлов сюрпризиран

29-03-02-valeri-gablqanov
Валери Жаблянов

Изненадан съм от водаческото място на Валери Жаблянов за Кюстендилския избирателен район, коментира областният лидер на БСП Станислав Павлов. Листата за 10-и МИР-Кюстендил трябва да се утвърди на Национален съвет на 18 февруари.  Според него изборът на водачите за предсрочните парламентарни избори бил въпрос на национално виждане.

29-03-02-ivan-karaka6ki
Иван Каракашки

Той заяви, че от БСП търсят обновление, а такова се наблюдава при 40% от определените социалисти, наредени на първо място. „Действително Валери Жаблянов не е познат в Кюстендилска област. След личности като Иво Атанасов и Мая Манолова БСП в региона изпадна в дупка и няма подходящи хора, нашата задача е да запълним това празно пространство. Ние от Кюстендил предлагаме в гражданската квота земеделския производител Мирослава Христова, която ако не стане пета, то ще бъде осма, тъй като това място е определено за коалиционния партньор, а тя е представител на Земеделския съюз.

29-03-02-stanislav-pavlov
Станислав Павлов

Дупница също ще излязат с предложение за гражданска квота“, коментира общинският председател на БСП – Кюстендил Иван Каракашки. Според него е необходимо време за въвеждане на машинното гласуване. „Затруднения ще има по селата, например в Долно село не е изключено да си помислят, че това е кафемашина. Ще припомня експеримента в село Шишковци на изборите за Европарламент през 2014 година. Там компютърният спец каза на бабата „кликни“, а тя клекна на земята“, каза още Иван Каракашки.

До последно за водач бе спряган депутатът от 43-тото Народно събрание, стоматологът Иван Ибришимов от Дупница. В Кюстендил пък изригнаха, че не е възможно той да е водач, тъй като от общината идват половината от гласовете в областта.