Шофьорът, убил велосипедист във Варна, е употребил кокаин и канабис

На 10 септември във Варна загина балетистът Мартин Чикалов. 25-годишният водач, който го блъсна и избяга от местопроизшествието никога не е имал шофьорска книжка, а откритите вещества в кръвната му проба са в специален забранителен режим.

Кокаин и канабис са открити от съдебно-химическата експертиза в кръвните проби на обвиняемия неправоспособен водач, причинил смъртта на велосипедист във Варна и избягал от местопроизшествието, съобщават от Апелативната прокуратура в града, предава БНТ.

 

Съдебно-химическата експертиза срещу 25-годишния неправоспособен водач Петър З., който причини смъртта на велосипедист при пътно-транспортно произшествие и избяга, е открила наличие на метаболит на тетрахидроканабинол и на бензоилекгонин в кръвните проби на обвиняемия. Тези вещества се наблюдават само след употреба на канабис (марихуана) и кокаин. Веществата са в списъка с висока степен на риск и са поставени под специален забранителен режим.

 

С определение на Варненския окръжен съд в момента обвиняемият е в ареста с мярка за неотклонение “Задържане под стража”. При евентуално обжалване Окръжната прокуратура във Варна ще представи доказателства за описаните по-горе факти на Апелативната прокуратура, за да могат да бъдат взети предвид от Апелативния съд.