Tuesday, July 2, 2024
HomeРегионПетричАд в жегата на Кулата: Повече от час чакат отиващите в Гърция

Ад в жегата на Кулата: Повече от час чакат отиващите в Гърция

Все повече българи се ориентират към гръцкото море, а с настъпването на най-летния месец, опашката на границата с южната ни съседка става все по-голяма.

Снимки в социалните мрежи показваха огромно струпване на коли на ГКПП “Кулата-Промахон” в неделния ден. По същото време в община Петрич бе измерена температура от над 38 градуса по Целзий.

“Какъв е този ужас на границата посока Гърция в неделя?”, гласи коментар на българин. “И ние тръгнахме неделя да не чакаме на границата, ама се оказа, че много други хора също тогава тръгват и висяхме час и половина.”; “Еми и ти си част от тоя ужас. Търпиш и караш – Аман от ревльовци”, са част от отговорите.

По-находчиви туристи обаче са тръгнали в ранни зори и чакането не е било толкова дълго.”Днес 7.15ч , чакахме около 40 мин на влизане в Гърция”;”6,03 часа, минахме за 15 минути”; “05:12ч…. 3мин”, хвалят се туристите.

Интензивен е трафикът на граничния контролно–пропускателния пункт „Кулата“ на изхода за леки автомобили. Това съобщиха от пресцентъра на МВР в неделя. Натоварен е и пунктът „Маказа“. Оттам, както и през „Златоград“ и „Ивайловград“, могат да преминават само леки коли и микробуси, припомниха от пресцентъра на силовото ведомство.

Трафикът бе нормален на всички гранични пунктове със Сърбия,  Северна Македония и Турция.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular