Wednesday, June 26, 2024
HomeОживлениеБаня се готви за най-големия си празник

Баня се готви за най-големия си празник

В първата събота на юли разложкото село Баня, превърнало се в модерна СПА дестинация, ще отбележи своя празник.

По този повод читалището и кметството организират богата празнична програма, част от която е инициативата  за деца ,,Кмет за един ден”.

Изключителна интересна е идеята ,,Я кажи ми, облаче ле бяло”, която цели да провокира всички банялии, които са извън страната, но милеят за родното си гнездо

„Скъпи наши съграждани, – написаха организаторите, – които сте толкова далече телом, а всъщност толкова близо до нас, направете свое кратко видеопослание от мястото, на което се намирате, за да ни докоснете, за да бъдем заедно, за да обединим огромната си любов към нашето село!

Скъпи банялии, където и да сте по света, включете се в тази красива инициатива, която ще покажем на всички жители и гости по време на концерта на 6 юли“, допълват още те.

Видеото трябва да бъде с продължителност до 1 мини да се изпрати на имейла на кметство Баня или на читалището до 29 юни т.г.

На 6 юли, от 19:30 часа, на площада пред кметството, ще бъде кулминацията на празника с богата концертна програма със специалното участие на Боряна Карпузова и самодейните състави при НЧ „Просвета-1908“- село Баня.

Организаторите очакват всички банялии на празник. Споделен. Истински.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular