Tuesday, June 25, 2024
HomeСпортБеласица (Петрич) отнесе с 4:1 северномакедонския си съименник

Беласица (Петрич) отнесе с 4:1 северномакедонския си съименник

Последния си контролен мач от зимната подготовка мъжкият отбор на ОФК Беласица изигра в Република Северна Македония, гостувайки на местния Беласица в град Струмица. Тази международна контрола се игра на терена на стадион „Благой Естатов”, който носи името на легендарния национален вратар на РСМ. В интерес на истината, теренът не беше добър за игра. Срещата започна под диктовката на петричкия тим, който играеше далеч по-модерен футбол и сътворяваше много интересни атаки пред вратата на домакините.

Първият гол в срещата съвсем логично бе във вратата на домакините и бе отбелязан от Владимир Гогов, прострелвайки стража на северномакедонската Беласица за 0:1. Това не задоволи петричките футболисти и те продължиха да атакуват противниковата мрежа. Аспарух Смилков уцели страничната греда зад вратаря на Беласица (Струмица) при една много добра контраатака. Непростим пропуск направи по-късно Запро Динев, който сам срещу стража на северномакедонците не успя да го простреля. Веднъж страничната греда зад вратаря Кирил Георгиев уцелиха и домакините. В 31-ва минута след едно добро центриране от фаул отляво топката прелетя в обратната страна на терена, футболистите на гостите вдигнаха ръце затова, че кълбото е извън терена, но главния съдия се направи на разсеян, топката се върна от противников футболист отново на терена и така се стигна до изравняване – 1:1. Съвсем справедливо петричките футболисти оспорваха това, но нямаше кой да им обърне внимание и попадението бе зачетено. В края на първото полувреме при поредна атака на гостите футболист на Беласица (Струмица) игра с ръка, главният съдия даде сигнал за продължаване на играта, топката попадна у Аспарух Смилков, който бе покосен вътре в наказателното поле и този път арбитърът бе принуден да отсъди дузпа в полза на гостите, която Запро Динев превърна в гол за 1:2.

След почивката отборът на Беласица (Петрич) бе този,който диктуваше играта на терена. В 60-та минута логичното се случи. Топката бе насочена към КуфреЕта, камерунецът напредна и от 30-тина метра с топовен изстрел отбеляза рядко красив гол за 1:3. Влезлите в игра петрички футболисти продължиха да играят добър футбол и в добър стил. Мариян Вангелов, след центриране на Живко Димитров, не успя отблизо да огорчи вратаря на домакините. В 80-та минута на срещата Аспарух Смилков след самостоятелна акция отдясно навлезе, преодоля изпречилия му се защитник и стража на Беласица (Струмица) и топката се спря в мрежата за 1:4. До края нещата на терена не се промениха, но не се стигна и до отбелязване на нов гол.

Около 60 фенове от Петрич бяха дошли да подкрепят любимия си отбор на стадион „Благой Естатов” в град Струмица.

След мача футболистите на двата отбора направиха другарска вечеря в местно заведение в град Струмица, Република Северна Македония.

Беласица:

Кирил Георгиев, Атанас Карачоров, Атанас Димитров, Мартин Русков, Христо Петров, КуфреЕта, Аспарух Смилков, Димитър Иванов, Марти Таушанов, Запро Динев (Симеон Бояджиев, Мариян Вангелов, Живко Димитров, Георги Шаламанов, Валентин Костов, Емил Караколев, Динчо Йовчев, Аспарух Шамкалов).

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular