Friday, June 28, 2024
HomeРегионБобов долБолницата в Дупница не може да изпълни изискванията на затвора в Бобов...

Болницата в Дупница не може да изпълни изискванията на затвора в Бобов дол за работа на д-р Карастоянов

“Желанието ми да работи при нас анестезиологът д-р Карастоянов, докато изтърпява присъдата си, ще си остане само добро намерение. От затвора в Бобов дол поставиха условия, които са невъзможни за изпълнение”, каза директорът на болницата в Дупница д-р Стефан Николов, цитиран от 24chasa.bg.

Преди дни стана ясно, че той е провел предварителен разговор с директора на затвора в Бобов дол Крум Петров за възможност осъденият за убийство д-р Николай Карастоянов да работи в болницата. “Имат изискване да се назначи на работа и втори лишен от свобода. Да плащам заплатите, да им осигуря охрана, да работят от 8 до 17 ч., а аз искам да се дават 12-часови дежурства, линейка да ги взима и връща обратно до затвора. Явно ще си останем само с добри намерения”, коментира шефът на болницата в Дупница

Д-р Карастоянов бе осъден на 4 г. лишаване от свобода за убийството на Николай Радев – Отвертката преди 10 г. в Дупница. Присъда от 3 г. има брат му Иван Карастоянов, а баща им д-р Владимир Карастоянов е с условна присъда. Допреди да влезе в затвора през м. май, анестезиологът е бил на основен договор на щат в общинската болница в Гоце Делчев и на половин щат в Дупница.

“Нямаме проблем с липсата на анестезиолози. Графикът ни е пълен. И досега той бе на половин щат, но беше добре да дава по няколко дежурства на месец, за да облекчи работата на колегите. Поставените условия от затвора обаче са неизпълними на този етап”, допълни директорът д-р Николов и отрече да има организирана подписка с искане д-р Карастоянов да работи в болницата.

Ако не се стигне до договор между затвора и дупнишката болница, най-вероятно д-р Карастоянов ще работи към здравния център в затвора, където има на щат фелдшер./ 24chasa.bg.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular