Wednesday, June 26, 2024
HomeРегионБобов долБСП в Бобов дол подкрепя Елза Величковаза трети мандат

БСП в Бобов дол подкрепя Елза Величковаза трети мандат

Коалиция „Зелените“ на социалистите и ПП „Зелените“ издига кандидатурата на  Величкова, очаква се присъединяване и на „Промяната“

БСП отново ще подкрепи Елза Величкова, която ще се кандидатира за трети кметски мандат в общинав Бобов дол. Адв. Величкова ще бъде издигната от местнакоалиция „Зелените“. Засега в коалицията влизат БСП и Политическа партия „Зелените“, която на местните избори през 2019 г. номинира Елза Величкова и спечели.Коалицията ще има обща листа с общински съветници, трима от които ще са от БСП. Стана ясно още, че се очаква към „Зелените“ да присъедини и Политическа партия „Продължаваме промяната“, чийто председател на местно ниво е  зам. –председателят на Общинския съвет Константин Динев.

„На общинската конференция в неделя решихме, че ще подкрепим Елза Величкова. За нея гласуваха 24 от 34 делегати на конференцията. Преди това я бяха номинирали всичките 13 партийни организации, откъдето изтъкват, че вече два мандата работим добре с кметицата.В коалицията влизат БСП и Политическа партия „Зелените“, като до една седмица ще знаем дали ще се присъедини и партия „Продължаваме промяната“. Предстои да уведомя Националния съвет на БСП за утвърдената на конференцията кандидатура на Елза Величкова“, каза председателят на местната структура на социалистите Елеонора Христова, която е и председател на Общинския съветв Бобов дол. Тя не назоваимената на тримата социалисти, предложени за общински съветници, като уточни, че ще ги съобщи допълнително.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular