Wednesday, June 26, 2024
HomeНовиниСвятВалери Пекрес е кандидатът на партия "Републиканците" за президент на Франция

Валери Пекрес е кандидатът на партия “Републиканците” за президент на Франция

Френската десница избра Валери Пекрес за своя кандидатка за предстоящите президентски избори във Франция. Пекрес е спечелила широко мнозинство на приключилия днес онлайн конгрес.
Валери Пекрес е кандидатът за президент на Франция от дясната партия “Републиканците”. С над 60% гласове тя надделя над другия претендент Ерик Сиоти, подкрепяна от останалите кандидати, които отпаднаха на първия тур.
Вътрешнопартийните избори се проведоха при много висока активност на членовете на партията.
Съветник на президента Ширак и министър при управлението на Саркози, Валери Пекрес е председател на регионалния съвет на столичния район Ил дьо Франс, начело на който бе убедително преизбрана на последните регионални избори.
Кандидатурата й ще усложни кампанията за втори мандат на президента Еманюел Макрон, на когото се явява алтернатива с умерено дясната си позиция.
Само преди дни в крайнодясното поле се заяви за кандидат-президент острият полемист Ерик Земур, който ще бъде сериозен съперник на лидерката на националистите Марин льо Пен. Вляво кандидатката на социалистите Ан Идалго трудно се бори с конкуренцията на зелените и на крайната левица. /БНР

RELATED ARTICLES

Most Popular