Friday, June 28, 2024
HomeРегионИхтиманВалери Свиленов: Ботев (Ихтиман) цели влизане във Втора лига

Валери Свиленов: Ботев (Ихтиман) цели влизане във Втора лига

Както е известно, мъжкият отбор на ФК Ботев(Ихтиман), воден от треньорския дует Валери Свиленов-Петър Малинов, завърши на 3-ото място в крайното класиране в Югозападната Трета лига за сезон 2023/2024. Това бе причината да се направи обширно интервю със старши треньора на мъжкия отбор В. Свиленов, който в откровен стил сподели как се е стигнало до този успех.

-Валери, това е върхово постижение за тима в последните 30-ина години.  На какво са дължи този успех?

Този успех се дължи на много работа от всеки един от отбора.

– Съумя да обединиш съблекалнята и се вижда, че отборът е едно цяло, какво ще търсиш през новия сезон?

През новия сезон ще се опитаме да надградим това 3-то място и да бъдем фактор в първенството.

– Какви бяха предизвикателствата пред отбора и в кой мач ви беше най-трудно?

Това, което си бяхме поставили като цел в съблекалнята, бе възможно най-предно класиране. Най-трудният ни мач беше може би този срещу Сливнишки герой през втория полусезон.

– Имате едно от най-резултатните нападения в групата, второ след това на Миньор (Перник), но и 9-а защита по показатели, тоест атакувате отлично, но и сте пропускливи в защита, дори и през пролетта. Това означава, че играете атакуващ футбол приятен за окото, но имате и пропуски в защита? Или е нещо друго?

– Да, като цяло стилът ни е да играем атакуващ футбол и да радваме феновете. В защита бяхме колебливи, особено през първия полусезон. На полусезона направихме нужните корекции и мога да твърдя, че през втория полусезон бяхме доста по-стабилни в защита.

– Как видя подкрепата от феновете през този сезон?

Като цяло се чувстваше подкрепа от феновете, за което им благодаря от името на целия отбор, но се надявам с добри резултати и през новия сезон да ги зарадваме и да ги запалим още, и да започнат да идват и на гостуванията, за да подкрепят отбора.

– Какви са личните цели на Валери Свиленов за новия сезон?

Личните ми цели са да видя отбора в края на месец май 2025 година, класирал се за Втора лига.

– Кои са най-силните страни на отбора и какво би искал да подобряваш?

Колективът е най-силната страна.

– С игрите си през пролетта доказахме, че сме отличен отбор, отличен колектив, кои според теб ще са конкурентите ни за Втора лига?

Конкурентите за челните места ще са може би Вихрен и Кюстендил.

– Ще изиграем пет контроли и стартираме първенството, достатъчно време ли е да съумееш да възстановиш момчетата след тежкия и уморителен сезон, а почивката им е около 14 дни, тъй като стартираме подготовка на 24 юни?

Не мисля, че почивката е чак толкова малка, защото ако е по-дълга, футболистите ще излязат от ритъм и после по-трудно ще навлязат в оптимална форма за започване на първенството.

– Къде виждаш тима в края на сезон 24/25?

На първо място искам отборът да играе атрактивен футбол и да радва феновете. Ако всичко върви по плана, който сме си начертали, в края на сезон 2024/2025 отборът да е във Втора лига, ще сме изпълнили целта си.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular