Wednesday, June 26, 2024
HomeРегионРазлогВандали пак вилняха в Разлог! Общината слага камери

Вандали пак вилняха в Разлог! Общината слага камери

На поредно престъпно отношение към красивите обществени пространства на Разлог се натъкнаха рано сутринта в понеделник служителите от отдел “Озеленяване“. Това съобщиха от Общината.

Оскубани от коренчета са десетки цветя в леха в централната градска част, прекършени и изкорубени от корени са млади дръвчета, от 30 посадени млади дръвчета от ясен и акация при болницата, вандалите са прекършили и изкорубили повечето от тях.

“Срамно и тъжно е за Разлог да допуска такова отношение, което, за съжаление, не е за първи път. Безскрупулното унищожаване на цветя и дръвчета едва ли ще направят домовете на вандалите по-красиви”, допълват от Община Разлог.

За да съхрани цветните алеи, ръководството на община Разлог поставя видеонаблюдение на възлови места и призовава гражданите за нетърпимост към вандалските прояви и съдействие за изобличаване на крадците.

Припомняме, че преди седмица около 30 дюзи от пет разпръсквача на фонтан на площад „Преображение“ в Разлог бяха откраднати. От Община Разлог съобщиха, че стойността на нанесената щета е около три хиляди лева.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular