Friday, June 21, 2024
HomeРегионСанданскиВъздушната ни линейка превози пострадала жена в Сандански

Въздушната ни линейка превози пострадала жена в Сандански

За 35 минути хеликоптерът прелетя от стадиона на града до столицата

Първият ни хеликоптер за спешна медицинска помощ по въздух, транспортира пострадала жена от Сандански.

С малко турбуленция при планините и в рамките само на 35 минути жената, която е с опасност за живота, прелетя разстоянието от стадиона на граничния ни град до столицата.

Въздушната линейка се включи, след като на 5 юни на ул. „Деспот Слав“ в гр. Сандански, при паркиране на лек автомобил, 58-годишната му водачка не е взела необходимите мерки автомобилът да не потегли сам, в резултат на което той тръгва назад и с отворена предна врата я повлича.

Жената е пострадала с фрактура на малкия таз, фрактура на две ребра и ключица. Настанена е за лечение в МБАЛ-Сандански с опасност за живота.

Хеликоптерът излетя от двора на Специализирания отряд за въздушно наблюдение на ГДГП в столичния квартал „Враждебна”.

Изпълнителният директор на “България Хели Мед Сървиз”  Димчо Добрев съобщи, че има данни, че жената има контузни рани и фрактури.

“Това е вторична мисия. Мисията не е свързана със скоростно излитане и кацане на хеликоптера. Въпросът е да я транспортираме възможно най-бързо – за около 25 – 30 минути от Сандански до София”, добави той.

Той  отбеляза, че пилотите са изключително подготвени, с много часове, с опит в такива мисии, така че няма никакви притеснения за изпълнение на задачата.

“Нашата работа е да помагаме на хората и ще ги направим по възможно най-добрия начин и по най-безопасния начин”, увери Добрев.

След кацането на хеликоптера на площадката на столичната болница “Св. Екатерина” пациентката беше транспортирана до болница “Пирогов”.

Медицинският екип, който се състоеше от д-р Вера Иванова и медицинска сестра Георги Радоев, е същият, който преди два дни придружи пациент от Шумен, транспортиран с хеликоптера до София, съобщи командирът Юлиян Богоев.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular