Wednesday, June 26, 2024
HomeРегионБлагоевградВ област Благоевград   изборният ден започна нормално

В област Благоевград   изборният ден започна нормално

Заместник-председателят на Районната избирателна комисия в Благоевград Йордан Симонски съобщи, че изборният ден е започнал нормално към 7 ч. тази сутрин.„Получаваме информация от секциите от целия многомандатен Благоевградски регион. Още от 7 ч. започнаха обажданията. Има, както винаги, някой не се явява в Секционните избирателни комисии.

Оказваме на председателите до 8 ч. да изчакат и след това, ако трябва ще правим преназначения. Засега, нямаме информация, че има неотворени секции“ – потвърди за Радио Благоевград Йордан Симонски, заместник-председател на Районната избирателна комисия в Благоевград.За парламентарния вот днес, в област Благоевград са обособени 564 секции, от които 13 са подвижни. В 452 секции се гласува машинно, като в 89 от тях има по две устройства.

В 144 секции се гласува с хартиени бюлетини. Машините са общо 541. Общият брой на отпечатаните бюлетини за областта е 318 хиляди.Имащите право на глас в Първи многомандатен избирателен район Благоевград са 312 507. Избирателите по списък в община Благоевград са 91 124.Те могат да гласуват в 132 секции с една машина и в 3 секции с по 2 машини.

RELATED ARTICLES

Most Popular