Wednesday, June 26, 2024
HomeРегионБобов долГЕРБ – СДС с най-много гласове в затвора в Бобов дол, втори...

ГЕРБ – СДС с най-много гласове в затвора в Бобов дол, втори са „Възраждане“

Коалицията ГЕРБ – СДС е спечелила най-много от гласовете на упражнилите правото си на вот в затвора в Бобов дол, показват резултатите от вота на 9 юни. ГЕРБ – СДС са подкрепени от 10 души, участвали в изборите за Народно събрание и членове на Европейския парламент. Втора е ПП „Възраждане“, спечелила6 гласа. Коалиция „БСП за България“ е получила подкрепата на 4 –има.  ПП МЕЧ има3 гласа. По един глас са получили ПП „Има такъв народ“, коалицията на ПП и ДБ, Народна партия „Истината и само истината“, ПП „Глас народен“, „Партия на зелените“ и ДПС.
Петима от гласувалите не са подкрепили никого, а 3 от бюлетините са били недействителни.

В изборите за представители на България в Европейския парламент резултатът е сходен. ГЕРБ – СДС имат 10 гласа, „Възраждане“ и МЕЧ – по 4, за „БСП за България“ са пуснати 3 бюлетини, за ДПС – 2. По 1 глас получават „Има такъв народ“, независимият Кузман Илиев, ПП – ДБ, Народна партия „Истината и само истината“ и ВМРО. Четири са недействителните бюлетини, а петима души не са подкрепили никого.

От затвора в Бобов дол в изборите са участвали 37 гласоподавателите с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и право на глас. Сред далите гласа си са и 7-те човека от комисията в секцията.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular