Wednesday, June 26, 2024
HomeРегионДупницаГордост за Дупница! Мартин Чекански грабна поредна шампионска титла, №1 е на...

Гордост за Дупница! Мартин Чекански грабна поредна шампионска титла, №1 е на 2 км. стипълчейз

17-годишният Мартин Чекански от Дупница е новият шампион на България в дисциплината 2 км. стипълчейз във възрастова група до 18 год. Чекански за пореден път се изкачи до най-високото стъпало в спорта на шампионата по лека атлетика, който се проведе в Стара Загора.

Това е поредна шампионска титла, донесена в Дупница от голямата надежда в леката атлетика.

През юни м.г. Мартин Чекански стана шампион на България в дисциплината 3 000 м. гладко бягане във възрастова група до 18 год., като повтори времето си от забележителното му представяне на турнира в „Асикс Арена”. Там буквално отвя конкуренцията, като успя да вземе голяма преднина още при старта и финишира за 9 мин. и 29 сек.

В колекцията на младия спортист вече са натрупани още две шампионски титли на България в дисциплините – 2000 м. стипълчейз, и на 3 км. крос – кънтри, като в първата успя да подобри и досегашния национален рекорд. Мартин Чекански е носител на две вицешампионски титли в дисциплините – 1500 м. гладко бягане и 800 м. бягане.

Възпитаникът на Гимназия „Христо Ботев” е носител и на десетки златни медали от националните състезания – „Витоша рън”, „Балкан рън”, „Рила рън” и др.

Дупничанинът е част от клуба по лека атлетика “Юниверсал” с треньор Иванка Бонова. До голяма степен разчита на самоподготовка и подкрепата на своето семейство.
Майка на Мартин Чеканска е ексдепутатът от Дупница Радослава Чеканска. Тя не скри гордостта си от успеха на своя син, съобщавайки добрата новина от своя профил.

„Истински горда майка съм!

Приятели, с огромна радост ви споделям, че нашият син Мартин Чекански за пореден път се изкачи на най-високото стъпало в спорта. Марти е новият шампион на България в дисциплината 2 км. стипълчейз, във възрастова група до 18 години! Още една голяма шампионска титла идва в Дупница!

Балканското първенство в Марибор, Словения го очаква! С цялото си сърце му желаем да бъде жив и здрав! Да покорява нови и нови върхове!”, написа Радослава Чеканска.

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. БРАВО МАРТИ, БРАВО РАДИ!!!!

Comments are closed.

Most Popular