Monday, July 1, 2024
HomeРегионДупницаДангов иска 100 000 лв. за нови зали за кастрация и лекари в...

Дангов иска 100 000 лв. за нови зали за кастрация и лекари в приюта за бездомни кучета

Общинският съвет да отпусне 100 000 лв. за подобряване на материалната база на приюта за безстопанствени кучета, предлага кметът Първан Дангов. В докладна записка градоначалникът иска съгласието на съветниците за осигуряване на сумата от предходния остатък от бюджета на общината за миналата година. Ако Общинският съвет приеме предложението, средствата ще се дадат за приспособяване на нови зали за кастрация и назначение на лекари, които да извършват операциите. Предложението е мотивирано с необходимостта в кратък период от време да се извършат  масови кастрации, които да доведат до намаляване на популацията на бездомните кучета.

Приютът, открит през 2008 г., разполага с 26 клетки за 52 кучета, като капацитетът му през повечето време е запълнен и невинаги може в една клетка да пребивават две животни. Базата е стара, клетките са компрометирани и има нужда от създаване на добри условия за животните. Персоналът на кучкарника е минимален – състои се от ветеринарен лекар, ловец, хигиенист и управител. Ветеринарномедицинските манипулации се осъществяват в специално пригодена  операционна зала, което е крайно недостатъчно. В съседните общини липсват приюти и/или кастрационни центрове. В резултат на всичко това безпризорните кучета се увеличават. Същевременно за миналата година за приюта са отпуснати 35 000 лв., разходвани основно за консумативи и материали – храна, ваксини, упойки, ток и др., става ясно от докладната.

Общинският съвет ще вземе решение по предложението на сесията си на 30 май,четвъртък.

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Напишете си проект,защитете го и ще ви финансират.То само да се иска ,всеки така може.Направихте си заплатите министерски ,сега покажете ,че може и да работите.
    Щяхте да правите зеленчукова градина-няма я ,общински волейболен клуб -и него го няма .Повечето обещания ,май излязоха празни приказки.За ВиК да не говорим.Всичко изговорено си остана в 2023 г.
    За половин година само една сцена ,боядисана сграда на общината,която от вътрешната страна гълъбите вече доокрасяват и куп нарязани дървета по съвет на ландшафтен инжинер ,които никой не е видял.

Comments are closed.

Most Popular