Wednesday, June 26, 2024
HomeРегионДупницаДжунгла расте до детска градина и болница в Дупница

Джунгла расте до детска градина и болница в Дупница

Джунгла расте до една от детските градини в Дупница. Тротоарите на една от важните пътни артерии в града се превръщат в бунища и змиярници, алармират жители от района на детска градина „Мечта”. От началото на настоящата година до сега тази улица не е косена и растителността вече достига човешки бой, разказват живеещи на улица „2 януари”, изтъквайки че става въпрос за място, което води до детско заведение, жп и автогарата и терапевтичния блок на МБАЛ „Св. Иван Рилски”.

„Изчистено е само около входовете на детската градина, но всичко надолу е потънало в трева и буренища. Водим децата на детска градина по улицата, защото по тротоарите вече не се минава. Тревата е по-висока от децата и вече ме е страх да минавам, защото се опасявам, че има кърлежи и змии”, разказва обезпокоена жена от квартала.

По думите на живеещи в района, в зелените площи гният клони на дървета, които са окастрени още миналата година, когато при обилните снеговалежи бе извършена сеч, с цел възстановяване на електричеството. От тогава кварталът е оставен на произвола, а хората настояват за спешна реакция от общината.

„По тази улица минават майки с деца, по нея се движат хората, които пристигат в града с автобус или влак. Транспортират се хора в болницата. Има хранителен магазин… Вижте на какво прилича и кажете дали това е нормално? Дворът на самата болница е обрасъл целият в трева. От няколко дни почнаха вътре да косят, но гледката е потресаваща. Дангов да дойде и да види за какво иде реч, а не да обикаля по екскурзии в чужбина”, оплакват се живеещите в района на гарата и критикуват местната управа.

Те хвърлят упрек и към общинския съветник от БСП и кандидат за народен представител от БСП за България Ивайло Петров. По думите им, заобикалящата ги действителност представлява  гледката от прозореца на родната му къща. „Подкрепихме го на местните избори, получи гласове и на сегашните избори. Можете да видите, че плакатите от миналата година още му седят и никой не ги е пипнал, само защото е от махалата. Въпросът обаче е, че той нищо не пита и нищо не пипа, а тук е израснал. Редно е да се постави въпрос в съвета и защо се допуска бившето футболно игрище да бъде в този вид. Няма ли кой да издаде предписание на новите собственици да го изчистят, а не да се въдят змии вътре? Ужас, и то до сградата на детската градина и болницата”, споделят възмущението си граждани от поредицата наболели проблеми в квартала и настояват общинското ръководство и заетите в чистотата да се ангажират с конкретни дейности.

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

  1. Де да беше само там. В целия град е джунгла и сметища, а пред храма Свети Георги , нали го хвалеше много отец Георги Паликарски. Отец, май е редно сега да кажеш нещо по въпроса с джунглата около храма!

  2. Ивайло Петров-Бимбаро е просто един натегач и нищо повече!

Comments are closed.

Most Popular