Tuesday, June 25, 2024
HomeРегионРазлогДиана Рускова от Разлог с първа награда на Националния конкурс „Бог е...

Диана Рускова от Разлог с първа награда на Националния конкурс „Бог е любов“

96 ученици от Пиринско взеха участие в областния кръг на  22-ия Национален конкурс с мото „Бог е любов“. Той се организира всяка година от Българската православна църква и Министерството на образованието и науката.

На областно ниво бяха наградени 30 участници от 1-ви до 12-ти клас, разпределени в различни възрастови групи. Диана Рускова от трети „Б“ клас в Основно училище „Никола Парапунов“ – град Разлог е областен и национален победител в направление „Поезия“ в нейната възрастова група.

Неврокопският митрополит Серафим лично подписа и връчи грамотите, които получиха както наградените ученици, така и останалите участници.

Ученици, преподаватели и родители от целия регион изпълниха  двора на Митрополитския дом в Благоевград, където бяха изложени творбите на наградените малки художници, писатели и поети. Да поздрави децата на тържественото награждаване сред официалните гости присъства началникът на Регионалното управление на образованието в Благоевград, Ивайло Златанов. Той похвали всички участници за усърдието и таланта, както и за огромното желание, с което са се включили в надпреварата.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular