Wednesday, June 26, 2024
HomeСпортДивотино 2020 ще продължи участието си в първенството на А РФГ „Изток“

Дивотино 2020 ще продължи участието си в първенството на А РФГ „Изток“

БФС наказа тима заради отказан мач, Димитровец и Спортист са пожелали да платят глобата на дивотинци

Футболистите от пернишкото село Дивотино ще продължат участието си в първенството на А РФГ Изток. Това съобщиха за „Вяра“ от местния тим. ФК Дивотино 2020 ще гостува на Ботев (Друган) на 3 април (неделя) от 13:30 ч.
„Срещата от 10-ти кръг на А РФГ Изток, предвидена за този уикенд ще се изиграе както е планирана и заложена в програмата на БФС. След като изявихме позицията си относно последните решения на БФС и в знак на протест срещата срещу ФК Енергетик Перник не се състоя, бяхме санкционирани със 150 лв и служебна загуба“, съобщиха от футболния клуб.
Дивотинци са взели решение да изиграят следващите срещи от шампионата, защото в противен случай, следват следните санкции: служебна загуба и 150 лв глоба (вече факт) за първо неявяване, служебна загуба, 250 лв. глоба и отнемане на 3 точки за второ неявяване и служебна загуба, 1000 лв глоба и отстраняване на клуба от първенството за трето неявяване.
„В следствие на последното ние ще загубим членството си в БФС и ще останем без право на глас при един евентуален следващ конгрес, с което си действие не сме полезни по никакъв начин за осъществяване на промяната. Нe обвиняваме никой от клубовете които не се включиха в инициативата да не се играят футболни срещи за изминалата седмица, все пак всеки има позиция и мнение. Но също така твърдим, че ако искаме промяна, както твърдят всички, трябва да бъдем единни, смели и непреклонни. Ние от ФК Дивотино 2020 твърдо заставаме зад ПРОМЯНАТА. Изказваме огромни и искрени благодарности към отборите на ФК Димитровец (Ковачевци) и Спортист (Драгичево), които изразиха желание да платят наложената парична санкция от БФС веднага след като научиха за нея. Моралът ни обаче не позволява да приемем подобен жест“, така коментираха ситуацията от ФК Дивотино 2020.
Припомняме, че десетки аматьорски отбори от цяла България се обявиха против решението на Българския футболен съюз да изхвърли 104 свои члена. 62 от тях бяха изключени заради подкрепата си към Димитър Бербатов в президентската битка във футбола ни и явяването им на алтернативния конгрес, който голмайстор №1 на националния тим проведе на 18 март в НДК.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular