Friday, June 28, 2024
HomeНовиниБългарияДо края на юни по програма монтират над 1500 климатика в софийски...

До края на юни по програма монтират над 1500 климатика в софийски домакинства

Започна монтажът на климатици, като част от кампанията за подмяна на стари отоплителни уреди на дърва и въглища в рамките на Интегриран проект “Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух” – LIFE IP CLEAN AIR, съобщават от Столичната община.

От новата възможност могат да се възползват граждани и домакинства в селата Негован, Чепинци, Кубратово и Световрачене от район „Нови Искър“; Владая и Мърчаево от район „Витоша”, Волуяк и Мрамор от район „Връбница“, Казичене и Кривина от район „Панчарево”, както и с. Бусманци в район „Искър”.

В проекта са обхванати и жителите от кварталите „Филиповци“ в район „Люлин”, „Требич“ в район „Надежда, „Обеля“ в район “Връбница” и „Димитър Миленков“ и „Абдовица“ в район „Искър“.

До момента, около 740 домакинства от посочените населени места са изявили желание и са кандидатствали за подмяна на стария им уред, в следствие на което се очаква до края на юни да бъдат монтирани над 1500 климатика.

Освен климатици, като нови уреди, те могат да изберат да им се монтират пелетни камини или газови котлета.

Гражданите могат да отправят запитвания и да получат необходимата им информация и на телефон 02/937 75 35 – дирекция „Околна среда“ на Столичната община, или по електронна поща./БНР

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular