Wednesday, July 3, 2024
HomeРегионДупницаДупничани с мълчаливо присъствие пред съда, в подкрепа на момичето с 400...

Дупничани с мълчаливо присъствие пред съда, в подкрепа на момичето с 400 шева

Мълчаливо присъствие пред сградата на Районния съд се организира в понеделник, в Дупница. Инициативата е в подкрепа на 18-годишното момиче от Стара Загора, нарязано зверски с макетно ножче от своя приятел.
Зад проявата стои брокерът на недвижими имоти Асен Кирилов, който призовава дупничани да изразят гражданската си позиция срещу проявената жестокост и несъгласието си срещу решението на съда, обвиняемият за нападението да бъде пуснат от ареста, защото случилото се е преквалифицирано от “средна” на „лека телесна повреда”.

“Дупничани, не трябва да мълчим. Хайде да излезем от социалните мрежи и да изразим своята непримиримост към тази нечувана жестокост. Призовавам ви на 31.07.2023 г., в 18.00 ч, да се съберем пред Районен съд -Дупница, на мълчаливо присъствие. Да подкрепим момичето, пострадало от маниака с макетното ножче.”, призовава чрез социалните мрежи Кирилов.
Насроченото мълчаливо присъствие пред Районния съд в Дупница съвпада с планираното Национално шествие в подкрепа на обезобразеното момиче. 18-годишната девойка е напълно обезобразена от своя партньор. Тя е с нарязани ръце крака и гърди, а носът й е счупен. Освен насесените рани по тялото, момичето има прорезни рани по целия скалп, след като принудително е обръснато с машинка. Младата жена е спасена, но са ѝ направени 400 шева. Решението на съда в Стара Загора и квалифицираното деяние като “лека телесна повреда” предизвика вълна от недоволство и призиви за протести в цялата страна. Такива се организират и в целия Югозапад. В подкрепа на момичето от Стара Загора застават граждани и общественици от Самоков, Петрич, Перник, Кюстендил и Благоевград.

В неделя стана ясно, че соченият за извършител на бруталното посегателство Георги Н. е арестуван за 72 часа., докато е пътувал в автомобил. Предявени са му обвинения за това, “че в периода от 24.06.2023 г. до 25.06.2023 г., в гр. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, се заканил с убийство на 18-годишната Д.М., като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. На два пъти той изпратил текстови съобщения за закана с убийство чрез интернет приложение”.

Разпитани са свидетели и са събрани писмени доказателства. Наблюдаващият прокурор е постановил и мярка “забрана на лицето да напуска територията на България”.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Боклук за затвора си поне 15 години.Това момиче ако ми беше дете .

Comments are closed.

Most Popular