Wednesday, June 26, 2024
HomeНовиниБългарияЕмблематичното „Бягащо дърво“ на АМ Тракия изсъхна

Емблематичното „Бягащо дърво“ на АМ Тракия изсъхна

Може и да не е световна новина, но нека признаем, много от нас обичахме да му хвърлим поглед на път за морето. Да го покажем на децата или просто да му махнем приятелски с ръка. Огромният дъб, който имитира бягащ човек, се намира на 233-ия километър на магистралата, преди Стара Загора в посока Бургас.

От години той е сензация в социалните мрежи. Мнозина го оприличаваха на фантастичните герои-дървета на Джон Р.Р. Толкин. Други пък го сравняват с Трансформърс. Така или иначе провокира любопитството и фантазията на пътуващите, както и уменията на фотографите. Не е ясно, кой точно оформяше вида му и дали е изцяло природен феномен.

Твърди се, че дъбът е ударен от мълния не един, а два пъти и буквално е разсечен на две, но точно заради тази мълния дървото изглеждало по този начин. Смята се, че е над 100 години, а за него през последните години се грижиха земеделците, които имат ниви в района. Причината за изсъхването на  „Бягащо дърво“  не е ясна, но със сигурност ще липсва на хилядите хора, които му се радваха през годините./ /dizzyriders.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular