Friday, July 5, 2024
HomeРегионДупницаЗапочва строителството на Младежкия център в Дупница

Започва строителството на Младежкия център в Дупница

  • Отец Георги Паликарски отслужи водосвет, кметът Дангов направи първа копка

  • Проектът бе разработен и защитен в мандата на М. Чимев

 

С водосвет за здраве и първа копка бе даден старт на строителството на Младежкия център, който ще се намира на мястото на бившия КЕЧ в Дупница. Водосветът бе отслужен от архиерейския наместник на Дупнишка духовна околия Георги Паликарски, а първата копка направи кметът на общината Първан Дангов. Сред присъстващите бяха зам. -кметовете Бойко Христов и Дафинка Георгиева, служители в общинската администрация, представители на фирмата, която ще извърши строителството. Изпълнител  на дейността ще бъде ДЗЗД „Полипрайм Кънстръкт“ с представител  Иван  Даскалов.

За строителния надзор ще отговаря “Икар Консулт” АД.

Стойността  на договора за  строително-монтажните работи е  754 725,38 лева (седемстотин петдесет и четири хиляди седемстотин двадесет и пет лева и тридесет и осем стотинки) без включен ДДС или  905 670,46 лева (деветстотин и пет хиляди шестстотин и седемдесет лева и четиридесет и шест стотинки) с включен ДДС, като срокът за изпълнение на СМР е  210 (двеста и десет) календарни дни от датата на Протокол за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия и ниво за строежи на техническата инфраструктура, казаха от общината.

„Радвам се, че днес можем официално да дадем старт на един дълго чакан проект. Започваме да изграждаме младежки център, където младите хора ще получават съвети, услуги, подкрепа, но по-важното за мен е, не е самото изграждане на сградата, а как ще функционира този младежки център. Сграда се строи, но ако няма в нея живот, тя си остава само постройка“, каза кметът Дангов. Той обяви и намерение за надграждане, така че да се оформи комплекс за младежки дейности с басейн, тенис корт.

Както сме писали, проектът бе разработен и защитен в мандата на кмета Методи Чимев и се финансира от ЕС по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Сградата ще бъде на един етаж, като ще се осигуридостъпна инфраструктура за хора в неравностойно положение с височина до 10 м.Освен административна сграда,ще има информационен център, съоръжения за мероприятия на открито.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular