Saturday, June 29, 2024
HomeРегионСамоковЗапочна ремонтът на Вътрешно отделение на МБАЛ-Самоков по проект „Красива България“

Започна ремонтът на Вътрешно отделение на МБАЛ-Самоков по проект „Красива България“

В МБАЛ Самоков стартираха ремонтни дейности по 2 проекта в сектор А и Б на Вътрешно отделение. Ремонтът на сектор А се финансира по проект “Красива България”. Сектор Б на отделението се финансира със средства от Министерство на здравеопазването.

На откриването на ремонтите действия в отделението присъстваха кметът на Община Самоков – Владимир Георгиев, заместник-кметовете Дончо Зашев и Люба Кленова, секретарят Ангелина Вангелова, управителят на МБАЛ Самоков д-р Красимира Ковачка, началникът на Вътрешно отделение към МБАЛ Самоков – д-р Лиляна Бодурова-Трохарова,  д-р Румен Бончев – специалист по ортопедия и травматология към МБАЛ Самоков.

Д-р Красимира Ковачка сподели задоволството си, че още и ще има съвременен облик, както вече имат Хирургията, операционния блок, ОАРИЛ, родилна зала, Хемодиализа, Кардиология, Неврология и Детско отделение. Тя благодари на кмета на Община Самоков и на всички присъстващи за неуморната подкрепа и съдействие, за да има болницата в Самоков модерен облик и прекрасни условия за пациентите.

Кметът Владимир Георгиев поздрави д-р Ковачка и екипът на вътрешно отделение за търпението и отдадеността им да работят при тези условия. Фирмата-изпълнител заяви, че ще приключат ремонтните дейности максимално експедитивно, но не за сметка на качеството.

Ремонтите в двата блока на Вътрешно отделение включват  подмяна на старите дървени врати с нови алуминиеви врати, ремонт на стените и поставяне на антибакериален латекс. В ремонта на таваните е включен монтаж на окачени тавани, което от една страна ще обнови помещенията, а от друга ще има и енергоспвестяващ ефект. В санитарните помещения и в манипулационните ще бъде поставена нова настилка и облицовка. Подовете в отделението също ще се ремотнират и ще бъде положена антибактериална настилка. Ще се подменят осветителните тела и ВиК системата.

От крило А на болницата в Самоков неремонтирани са само Отделението по травматология и Гинекологичното отделение. През този строителен сезон  предстои да бъде извършен ремонт в отделението по ортопедия и травматология, финансирано със собствени средства на болницата.

RELATED ARTICLES

Most Popular