Wednesday, July 3, 2024
HomeРегионСамоковЗа трета поредна година : В Самоков тръгна туристическо атракционно влакче

За трета поредна година : В Самоков тръгна туристическо атракционно влакче

Атракционно туристическо влакче вози в Самоков гостите и жителите на града, предаде БТА.

Влакчето е част от програмата за празника на общината. То ще тръгва от паркинга до входа на Туристическата градина и ще преминава през част от улиците на планинския град  – квартал “Самоково”, долния мост на река Искър, читалище-паметник “Отец Паисий – 1859”  и историческата зона на града по ул. “Цар Борис III”, казаха от общинската администрация за БТА.

Влакчето ще прави по 11 курса на ден, като първият превоз е от 9:30 часа, а последният – в 21:00 часа. Преди обяд то ще има пет курса, а вечерта – шест. Почивката му ще бъде в следобедните часове от 14:00 до 16:00 часа.

Влакчето предизвиква голям интерес и има много желаещи да се повозят на него. Тъй като се запълва още при началото на маршрута, през тази година са премахнати спирките. Ще има само спирки по желание на центъра, ако има желаещи да слязат. Всички, които искат да се качат, трябва да отидат до Туристическата градина, където е началото на маршрута. Билетът за деца е два лева, а за възрастни – три лева, допълват от Община Самоков.

От общинската администрация казаха, че влакчето е пуснато за трета поредна година, след като е било спряно през 2020 г. заради пандемията от COVID-19.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular