Friday, June 28, 2024
HomeСпортИнтересни срещи предстоят в Югозапада на 31 януари

Интересни срещи предстоят в Югозапада на 31 януари

Интересни срещи ще се играят по терените в Югозападна Българияв сряда, 31 януари.

На стадиона в Рилци от 14 часа ще се срещнат отборите на елитния Пирин (Благоевград) и втородивизионния Марек от град Дупница. Това всъщност ще бъде четвърти контролен мач от зимната подготовка на Марек. В досега изиграните три контролни срещи възпитаниците на старши треньора Танчо Калпаков се представиха на ниво, като победиха като домакини Струмска слава (Радомир) с 1:0 и ФК Кюстендил с 5:2, а като гости победиха с 2:1 дублиращия отбор на ЦСКА 1948.

На НСБ „Бояна“ в столицата ще се срещнат третодивизионните участници в ЮЗ трета лига отбори на Ботев (Ихтиман) и ФК Кюстендил. Срещата ще се играе от 12 часа в сряда. След заболяване се завръщат в отбора на Ботев Марко Василие Милованович, Григор Долапчиев и Мартин Иванов. Петър Малинов от треньорския щаб на ФК Ботев (Ихтиман) сподели, че се предвижда и тримата да вземат участие в двубоя.

На стадион „Академик“ на електрическо осветление от 17 часа ще се срещнат отборите на Витоша (Бистрица) и Оборище (Панагюрище). Старши треньорът на Витоша (Бистрица) Кристиян Узунов сподели, че освен на новопривлечения футболист от Чавдар (Етрополе) Николай Иванов, ще даде шанс на другите новопривлечени отвън, но все още в пробен период футболисти, като имената им не обяви по известни причини.

На стадиона в село Склаве от 14 часа в сряда ще се срещнат в контролен мач отборите на Вихрен (Сандански) и Струмска слава(Радомир). Старши треньорът на гладиаторите Наджи Шенсой сподели, че в тази контролна среща няма да вземат участие основните футболисти Методи Костов и Антон Карачанаков поради контузии. В досега изиграните срещи отборът на Вихрен завърши наравно с Беласица и победи Банско. Интересът към контролната среща е голям и се очакват много зрители освен от футболното селище Склаве, да присъстват и такива от останалите населени места от района. Отборът на Струмска слава (Радомир) привлече шестима класни футболисти. Треньорският им щаб планира 6 контролни мача за 17 дни, като в досега изиграните се получиха следните резултати: срещу Марек като гости загуба с 0:1, победа като гости срещу елитния Пирин (Благоевград), равенство 2:2 срещу Беласица (Петрич)  на стадиона в Марикостиново и 1:0 срещу Септември (Симитли) на стадиона в Коларово. Изпълнителният директор на клуба Кирил Николов сподели, че е останала доволен от условията, които са им били предоставени за осми пореден път от собственика на хотелски комплекс „Момата“ в с.Коларово, община Петрич, Христо Сайменов. Неговият зет-легендарният футболист на Беласица Валери Яков, беше непосредствено до отбора на Струмска слава (Радомир) по време на лагера и ги придружаваше при контролните срещи, независимо къде се провеждаха.
На терена с изкуствено покритие на стадион „Георги Аспарухов“ в кв. „Герена“ ще се срещнат в контролен мач дублиращите отбори наЛевски и Септември.
На стадиона в град Кресна от 13.30 часа ще се проведе контролен мач между отборите на Банско и Пирин(Разлог).

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular