Wednesday, June 26, 2024
HomeРегионБлагоевградКамен Донев с „Лекция №1 за народното творчество откри Международния театрален фестивал...

Камен Донев с „Лекция №1 за народното творчество откри Международния театрален фестивал в Благоевград

Първата вечер от шестото издание на международния театрален фестивал „Тара-ра-бубмия”  разтърси Благоевград и насити с емоции възторжената публика.  Заместник- кметът по европейски проекти и програми на Община Благоевград, Зорница Кралева поздрави от името на кмета д-р Атанас Камбитов и от свое име участници, организатори и благоевградската публика, която за пореден път доказа,  че Благоевград е достоен да се бори за титлата „Културна столица“.

„Различното тази година е, че с два много важни и различни като стилистика спектакъла и една Кръгла маса насочваме вниманието към Македония и сътрудничеството ни в полето на културата, след сключения исторически договор за добросъседство и особено след срещата на върха на Европейския съюз – Западни Балкани, проведена в София, на 17 май, която отново подчерта принадлежността на по-тясно сътрудничество за преодоляване на общите предизвикателства!“, каза зам.- кметът Зорница Кралева.

В първата вечер от дълго чакания фестивал, в зала „Яворов“ бе представен авторския спектакъл на Камен Донев- „Лекция №1 за народното творчество“. Постановката разкри с песни, танци, импровизации и примери от живота.  В продължение на повече от два часа, разчитайки най-вече на собствените си възможности, той даде всичко от себе си на публиката. Достигайки до душата на хората, той остави там своята харизма, както и множеството послания, които предаде чрез неповторимия си спектакъл.    Представлението,  което очарова благоевградската публика е играно над 450 пъти и има десетки награди и номинации.

RELATED ARTICLES

Most Popular