Sunday, July 7, 2024
HomeРегионДупницаКирка Павлова алармира: Баланово е без транспорт от месец

Кирка Павлова алармира: Баланово е без транспорт от месец

Кметът Дангов увери: Ще има рейсове, преговаряме с „Даци Р“

„В Баланово сме забравени. Пием отровна вода. Дишаме отровен въздух. А от един месец сме без транспорт. Хората хващат таксита, за да дойдат на работа в Дупница“. Това каза от микрофона Кирка Павлова от Баланово по време на извънредното заседание на Общинския съвет в Дупница. Тя настоя кметът Първан Дангов да разреши споменатите проблеми.

„10-а година живея в Баланово. Напуснах работата си и София и дойдох в селото, но там нищо не се променя. Нека един кмет да дойде, да се разходи по улиците и да види какво е състоянието. Баланово беше цветущо, разкошно“, каза възрастната жена. И продължи: „А толкова малко искаме. Не сме максималисти, нека някои неща да се сложат в ред. Нека ежедневно да има един сутрешен и един вечерен рейс, а в сряда, когато е пазарен ден, хората повече пътуват, идват да пазаруват, на лекар – един рейс на обяд в 12 часа. На година по една улица да се ремонтира“.
Кметът отговори, че превозвачът, извършвал обществения транспорт, се е отказал, тъй като линията е губеща. „Транспорт ще имате. Водим преговори с бобовдолската фирма „Даци Р“, която има възможност да покрива линии на загуба“, каза Първан Дангов.

Градоначалникът подчерта, че проблемът с водата е от 7-8 г. и ще се търси решение чрез байпасна връзка на водопровод на „Напоителни системи“ с мрежата на „В и К-Дупница“, след като застъпи „Кюстендилска вода“.

Юлияна КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular