Wednesday, June 26, 2024
HomeРегионДупницаКметът Дангов снима италиански флагове, а пилоните пред кметството му отново са...

Кметът Дангов снима италиански флагове, а пилоните пред кметството му отново са празни

Националният флаг на България и знамето на ЕС отново са свалени от пилоните пред кметството в Дупница, алармират дупничани. За пореден път темата се дискутира в социалните мрежи, където гражданите поставят поредица от въпроси към местната управа, интересувайки се Правилника за прилагане на закона за държавния протокол.

„Няма град или село в България, където да не е издигнато българското знаме”, „За вас е по- важно да бъде издигнато  руското”, „Оставете го той е в Италия , няма кой да ви чуе”, са част от коментарите в местните групи по темата.

Въпросите се поставят часове след като стана ясно, че градоначалникът на Дупница е на поредна извънгранична командировка, като този път дестинацията е Италия. На своя профил Дангов публикува фотоси от срещите си с кметовете на Сиракуза – Франческо Италия, на град Ното – Корадо Фигура и на Катания – Енрико Трантино.

Освен, че е запечатал моментите си на ръкостискания с италианските си колеги, кметът на Дупница е публикувал и фотоси на местните административни сгради. На тях ясно се вижда как гордо се развяват италианските символи на държавността, както и знамето на ЕС към който принадлежи и Италия.

„Като харчи пари поне да гледа какво правят хората по света и да се учи. Превърна Дупница в посмешище. Поне знамената да издигне и да се знае, че още сме България”, коментират дупничани.

Няма официална информация от кметството, която да дава яснота по въпроса на кой принцип се издигат и свалят флаговете пред сградата на общинска администрация в Дупница.

Последно темата предизвика широк отзвук в цяла България, след като по заповед на кмета на града на 9 май бе издигнат руския флаг, а площадното пространство бе огласено с тропота на съветските маршове. И макар в Деня на победата Дангов да даде нелепото обяснение, че пилоните не стигат да закачи знамената на САЩ и Великобритания, то към днешна дата българският трибагреник отново е свален, а пилоните пърчат сиротно пред баданосаната сграда на кметството в града.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. ДАНГОВ, ДОЛЕН ПИЯНИЦО, КЪДЕ Е БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ ПРЕД ОБЩИНАТА!!!

Comments are closed.

Most Popular