Sunday, June 30, 2024
HomeРегионБлагоевградКметът Илко Стоянов отново се плаче! Този път пред Инспектората на МВР

Кметът Илко Стоянов отново се плаче! Този път пред Инспектората на МВР

За пореден път нарочен в саботаж е и областния управител Стоян Христов

Кметът Илко Стоянов ще подаде сигнал до Инспектората на МВР за акцията с кучетата и общинските служители. Това обяви градоначалникът днес по време на брифинг.

Преди дни служители от общинския инспeкторат бяха заловени от полицията да превозват упоени кучета. Сигналът беше подаден от Иван Хамбарджийски.

Кметът обяви, че полицейската операция с общинските служители и кучетата е компрометирана и четириногите се ползват за политическа употреба.

Градоначалникът заяви, че в момента всички служители от инспектората са притеснени и не искат да работят.

За пореден път Стоянов обвини и в умишлено саботиране на възможностите за развитие на Благоевград областния управител Стоян Христов. А причината – областната администрация връща поредно решение на местния общински съвет. То е свързано с парк „Македония“ и преотреждането на собствеността от публична в частна.

Областният управител Стоян Христов заяви, че сагата около имота в казармата е от 2021 година. Получено е писмо от МРРБ до областния управител и кмета. В него се посочва, че мероприятията, за които е сключен договорът не са изпълнен. „Сега процедурата е ОбС да приеме решение, с което да върне  имота на държавата и след това да го поиска отново. В новите искания трябва да посочи нови мероприятия, за които ще използва имота, тъй като държавата го предава на общината, тя изрично посочва какви мероприятия трябва да бъдат изпълнени. Сега в момента ОбС самоволно променя мероприятията, които ще бъдат изпълнени върху този терен,  за които държавата не е уведомена“, коментира за Радио Благоевград областният управител Стоян Христов.

В същото време близо 2000 са вече подписите в онлайн петицията, с която се иска незабавно отстраняване на кмета Илко Стоянов. Гражданското недоволство е провокирано от скандалния случай, свързан с бездомните кучета в Благоевград.

Събирането на подписи продължава.

RELATED ARTICLES

Most Popular