Monday, July 1, 2024
HomeРегионБлагоевградКоледно тържество зарадва деца от IV ОУ "Димчо Дебелянов" в Благоевград

Коледно тържество зарадва деца от IV ОУ “Димчо Дебелянов” в Благоевград

В навечерието на Рождество Христово родителите и учителите на учениците от 2.а клас на IV ОУ “Димчо Дебелянов” в Благоевград сътвориха един незабравим празник.

Тържеството започна с рецитиране на красиви стихове и пеене на изучените песни за Рождество Христово. Сцената бе пред фототапета, поставен по проект “Обичам моето училище”. Специалните ефекти (прожектори със светлини) бяха предоставени от бащата на Антонио Евтимов.

След това г-жа Попова разчупи питката с късмет, в която имаше и лични обръщения на Дядо Коледа към децата. Добрият старец сякаш наистина ги бе наблюдавал цяла година. С голяма точност поздравяваше послушните деца, а на други обръщаше внимание да са по-старателни, разказаха от учебното заведение.

След това бе отворен т.нар. буркан с добрини. В него „морячетата“ бяха пускали бележки с добрини, направени от свои съученици. За всяко дете имаше записана поне по една добрина. Учениците се почувстваха оценени и по-добри. Тогава г-н Митковски предложи щом толкова са слушали, да се опитат да извикат Дядо Коледа. Под викове “Дядо Коледа, ела” се случи вълшебството.

Вратата на „Морячетата на Четвърто ОУ“ се отвори и той влезе заедно със Снежанка. Каква еуфория настана само! Децата скачаха, смееха се и повтаряха, че това е един вълшебен ден.

Тържеството продължи с раздаване на подаръци срещу стихотворение или предизвикателство. Всички получиха в торбичка по книга, шоколад и персонално изработена коледна топка със снимка. Дядо Коледа и Снежанка се бяха погрижили да има много танци и веселба.

Коледното празненство завърши с почерпка и пожелания за весели празници, споделиха още от ОУ “Димчо Дебелянов”.

RELATED ARTICLES

Most Popular