Wednesday, June 26, 2024
HomeРегионБлагоевградКорнелия Нинова се размина на косъм от наказание

Корнелия Нинова се размина на косъм от наказание

Избра да влезе от Благоевград, за да стане депутат Калоян Методиев

Корнелия избра да влезе от Благоевград, за да стане депутат Калоян Методиев Нинова се размина на косъм от това да бъде наказана и да няма право да се кандидатира на ръководни длъжности в БСП за срок от 1 г. Също и Георги Свиленски, защото и двамата не са спазили решението на Изпълнителното бюро на партията откъде да влязат като депутати.

Нинова избра да влезе от Благоевград, за да стане депутат Калоян Методиев. Бившият лидер на младежкото СДС влезе в парламента като втори в столичния 25-и МИР. Нинова направи това въпреки, че имаше решение на Изпълнителното бюро за обратното – тя да влезе от София. По-рано днес Националният съвет задължи групата на БСП да не включва Калоян Методиев в състава си и поиска той да напусне парламента.

Същото направи и Георги Свиленски, който ще е депутат от Плевен, въпреки решението на ИБ да е депутат от столичния 24-и МИР. Така той спря Стефан Бурджев, а в НС влезе близкият до лидерката Михаил Ставрев.

Наказанието им е било поискано от социалисти по време на заседанието на Националния съвет, сред тях и младата Надежда Мидюрова. И въпреки че мнозинството гласове били за наказание, до гласуване и решение не се стигнало, защото самата тя не присъства на “Позитано” 20. Решено е било да я поканят на заседанието, за да присъства и тя и да бъде изслушана, пише “24 часа”.

В последните 2-3 г. от Националния съвет са изключвани социалисти, без те да присъстват, както и са наказвани хора за по-малко, а не за нарушаване на устава, както беше с Иван Иванов, напомнила обаче Мидюрова.

Взело се решение да се направи ревизия на всички наказания през последните 2 години.

Дори и без наказание, Нинова не може да се кандидатира отново за лидер, категорични бяха членове на пленума. Тя е в оставка, която трябва да се констатира на конгреса през ноември. Дотогава ще е изтекъл вторият ѝ мандат начело на партията. А след като е с изтекъл мандат, а не предсрочно прекратен, тя няма право да се кандидатира, защото по устав са разрешени само 2 мандата като лидер.

RELATED ARTICLES

Most Popular