Sunday, June 23, 2024
HomeРегионКюстендилКюстендилската болница разполага с нов респиратор, закупен с дарения

Кюстендилската болница разполага с нов респиратор, закупен с дарения

  • 5-има са болните с COVID -19 в лечебното заведение, при новите 2 случая няма симптоматика

  • 50 пакета с храни са предоставени за социално слаби граждани от сдружение „Ларго“

Първият закупен респиратор със средства, събрани от дарения, от днес е в болницата в Кюстендил. Добрата новина съобщи на поредната си пресконференция кметът на общината Петър Паунов. “В момента технически екип на фирмата работи с него и от утре ще е на разположение на пациентите в отделението. Не дай Бог, дано не се използва. Респираторът е на стойност малко над 40 хил. лв.- модерен, последен клас. Продължава събирането на още средства за купуване на втори. Благодарим на всички, които се включиха в кампанията“, каза Паунов.

Петър Паунов

Градончалникът информира и за още едно добро дело. „50 пакета са предоставени от сдружение „Ларго“ за социално слаби. Те съдържат брашно, олио, боб, леща. След като бяха раздадени 150 пакета в ромския кв. “Изток”, 50 вече са в „Социален патронаж“ за хора, които са в тежко положение. Благодарим на тези сърцати момчета“, допълни още кметът.

Петър Паунов информира и за петима пациенти с коронавирус, които продължават да са в Кюстендилската болница, както и за новите 2 случая, за които вече съобщихме.

“Това са дама на 66 години и четирима мъже. Към момента няма влошаване на състоянието им, слава Богу, при един от мъжете е свалена температурата. Състоянието на дамата продължава да се оценява като средно тежко, но и там се наблюдава макар и символично подобрение. Докторът, който си е у дома, също се чувства добре. Новите 2 случая, които излязоха в Кюстендил, са на домашно лечение, без симптоматика. Те са контактни на заразените. Имаме десетки отрицателни проби както на хора от персонала, така и на пациентите с пневмония. Те ще бъдат върнати във вътрешно отделение, няма данни за влошаване на състоянието им“, коментира кметът Петър Паунов.

Краси Ценкова

RELATED ARTICLES

Most Popular