Sunday, July 7, 2024
HomeОживлениеМариус Куркински даде старт на „Звездите на театъра“ в Разлог

Мариус Куркински даде старт на „Звездите на театъра“ в Разлог

Традиционният фестивал „Звездите на театъра“ стартира в сряда вечерта в Разлог с Мариус Куркински и „Нашенец“.

Под арка от цветя, с питка и менче с вода, с китка здравец от артистичните деца на Разлог, предрешени в приказни герои, и по червен килим преминаха артистите от „Звездите на театъра“, аплодирани от театралната публика.

Пред читалището се състоя официалната церемония по откриването на IX-я театрален фестивал „Звездите на театъра”, който заема отново своето достойно място в годишния културен афиш на община Разлог и на която присъстваха Нона Йотова, Елена Панайотова, Мариус Куркински, областният управител на област Благоевград – Георги Динев, зам.-кметовете Гергана Костова, Славчо Фарфаров, Христо Зайков.

Кметът на община Разлог Красимир Герчев пожела на добър час на обичания театрален фестивал, благодари на Нона Йотова и „Нона Попарт“ за дългогодишното партньорство и възстановения празник след пет години прекъсване, на организаторите и на театралната публика, която обича и очаква фестивала.

„Имаше известно прекъсване на театралните празници, което не беше по наша вина, – каза и актрисата Нона Йотова. – но ето че има Девето издание на летните театрални празници „Звездите на театъра“- Разлог!”И искрено благодари на Красимир Герчев и неговия екип, че тази добра инициатива е възстановена. „Благодаря на всички вас, – каза още тя, – на всички, които безкрайно обичаме това чудесно изкуство театъра.”

Препълнен салон и бурни аплодисменти ознаменуваха доброто ново начало на Театралния фестивал „Звездите на театъра“.

Фестивалът продължава до 6 юли включително.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular