Tuesday, July 2, 2024
HomeСкоростиНай-голямата Dacia най-после е готова

Най-голямата Dacia най-после е готова

Три години и половина след представянето на концепцията Dacia Bigster, компанията вече е готова със серийния модел, който бе забелязан по време на пътни тестове в слънчева Испания. Въпреки камуфлажа се вижда, че големия брат на новия Duster споделя много общо с последното поколение Duster, но и с концепцията от 2021 година.

Предницата на Bigster има прилики с Duster, включително формата на радиаторната решетка, големия въздуховод на бронята и страничните вентилационни отвори. Фаровете също са с подобна схема.

В сравнение с първоначалният облик, задната част е претърпяла значителни промени: нов дизайн на бронята, различна форма на задната врата и лого на Dacia над регистрационния номер. Задните светлини са запазили формата и шарката си като тези при Duster.

Интериорът на Bigster вероятно също ще бъде подобен на новия Duster с 10.1-инчов инфоразвлекателен дисплей и със 7-инчов екран пред водача. Dacia обаче задължително ще добави някои уникални елементи, за да направи Bigster по-привлекателен.

Що се отнася до пропорциите и сравнението им с концепта, то предната част на каросерията е останала същата, но задната е станала по-дълга, което ще се отрази значително на товарното отделение.

Bigster ще бъде изграден върху платформата CMF-B, която се използва във всички модели на Dacia и в някои продукти на Renault Group. Очаква се новият кросоувър да бъде оборудван със същите задвижвания като последния Duster.

Това включва меки хибриди, плъгин хибриди и двигатели, работещи и на бензин, и на газ. Най-мощната версия на Duster е със 138 к.с. (140 к.с./103 kW), но вероятно Bigster ще получи още по-мощен агрегат.

Dacia Bigster обещава да бъде важно допълнение към моделната гама на компанията, съчетавайки познат дизайн с нови технологии и по-голяма практичност. Този кросоувър ще засили позицията на Dacia на пазара, предлагайки на потребителите модерен и удобен автомобил за семейни пътувания и ежедневна употреба./ fakti.bg

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular