Wednesday, June 26, 2024
HomeРегионБанскоОБЗОР НА ЮЗ ТРЕТА ЛИГА: Отборите на Марек и Костинброд постигнаха победи...

ОБЗОР НА ЮЗ ТРЕТА ЛИГА: Отборите на Марек и Костинброд постигнаха победи и запазиха лидерството си в групите

Ташко СУЛЬОТОВ

Общо десет мача се изиграха по програма за първенството на ЮЗ Трета лига, както следва:

Група А

Изиграни бяха пет мача. Отбелязани бяха общо 19 гола, от които 7 за домакините и 12 за гостите.

На стадион „Сливнишки герой“ в град Сливница се срещнаха едноименният тим и Марек от град Дупница.

Срещата започна с натиск на гостите, като атаките бяха далеч повече от тези на домакините и всеки момент се очакваше гол във вратата на Героя. В 40-та минута головата сметка за отбора на Марек откри Росен Йорданов. В 48-ма минута отново дупничани достигнаха до ново попадение – второ във вратата на местните, като негов автор бе Веселин Любомиров. Възпитаниците на Нешко Милованович се стъписаха и започнаха да атакуват по-целенасочено и по-стойностно. В 73-та минута Николай Маринов успя на намали на 1:2. От този момент нататък футболистите на Марек заиграха на още по-високи обороти, както бяха започнали срещата, и всичко това даде своя положителен резултат. В 86-та минута перфектна атака на гостите завърши с красиво попадение на Боян Стойнев за 1:3. В даденото 4-минутно продължение бе отсъдена дузпа в полза на Марек, която Александър Близнаков превърна в гол за 1:4. С тази победа отборът от Дупница е с 24 точки и е едноличен лидер в групата. Сливнишки герой е 4-ти с 12 спечелени точки.

В град Ихтиман на стадион „Христо Ботев“ се срещнаха закъсалият отбор на домакините – Ботев и борещият се за челото на таблицата Чавдар (Етрополе).

В 16-та минута първи откриха резултата гостите чрез Павел Головодов за 0:1. Отборът на домакините тръгна с всички сили да изравнява, но защитният вал на етрополчани беше на нужното равнище и парираше навреме действията на нападателите на Ботев. В 38-ма минута главният съдия Стоян Арсов показа втори жълт и червен картон на Кристиян Атанасов от гостите и те завършиха мача с човек по-малко. Две минути преди края на първата част на двубоя, Николай Ботев отбеляза нов гол във вратата на Филип Димитров за 0:2. През второто полувреме мачът беше много оспорван, като в отделни моменти се достигаше до неприятни фаулове. В 70-та минута Станислав Катранков от Ботев получи червен картон от главния съдия и така и неговия отбор остана с 10 човека на терена. До края на срещата не се стигна до отбелязване на ново попадение и така отборът на Чавдар прибави нови три точки към актива си и е на 2-ро място във временното класиране на групата с 21 точки, с 3 по-малко от лидера Марек. Ботев е на 9-то място само с 6 точки.

На стадиона в Герман се срещнаха отборите на Септември ІІ (София) и Пирин (Гоце Делчев).

В този мач Георги Тафраджиев се развихри и с негови попадения в 36-та и 39-та минути отборът на Септември спечели срещата и при това положение е на 7-мо място с 8 спечелени точки. Отборът на Пирин заседна здраво на дъното само с 3 точки от началото на първенството.

На стадион Раковски в столицата се срещнаха местният Левски-Раковски и Банско Тийм от едноименния град.

Тази среща бе ръководена на ниво от главния съдия Мурад Адем. Първи откриха резултата гостите чрез Костадин Василев в 42-ра минута. Николай Николов от домакините в 73-та минута изравни – 1:1. Непростими пропуски за отбора на банскалии направиха Георги Фикиин, Денис Ангелов и Боби Хазуров. „Надиграхме отбора на Левски-Раковски, но заради пропуски на нашите нападатели не успяхме да спечелим трите точки, които заслужавахме”, сподели президентът на ФК Банско Георги Бенин. След това равенство отборът на курортния град заема 5-то място с 11 точки, а този на Левски-Раковски е на предпоследно място с 5 спечелени точки.

На тревния терен на НСА се срещнаха третият отбор на ЦСКА-1948 и вторият отбор на Славия.

В този мач се развихри Роберто Райчев от отбора на белите, който отбеляза пет попадения във вратата на ЦСКА-1948-ІІІ. За домакините точни бяха Метин Халил, Росен Божинов и Антон Бакалов. С тази победа дубълът на Славия е 3-ти с 15 точки, а третия отбор на ЦСКА 1948 е на 8-мо място със 7 точки.

Група Б

На стадион „Доброславци“ се срещнаха отборите на местния Надежда и Оборище (Панагюрище).

Мачът започна с пропуски за отбора на гостите, като по два бяха дело на Иван Георгиев и Георги Кременлиев. Закономерно първи откриха резултата момчетата от Оборище чрез петричанина Васил Тачев в 41-ва минута. В 52-ра минута отново Васил Тачев достави радост на колегите си и направи резултата 0:2. Втората част на срещата премина също под диктовката на панагюрци. Последва отпускане в редиците на гостуващия тим, което се оказа фатално за тях и вместо три точки спечелиха само една. В 86-та минута Николай Трайков от домакините намали на 1:2, а в 4 минутното продължение Стилиян Симеонов от дузпа направи резултата 2:2. При това положение отборът на Оборище дели 2-ро място с ФК Кюстендил с 15 точки, а Надежда (Доброславци) са последни само с 3 спечелени точки.

В град Костинброд на стадион „Георги Бенковски“ се срещнаха едноименният тим и Гранит (Владая).

Като цяло срещата се игра на една врата. Най-чисти положения имаха Крис Вълчанов, Борислав Будинов, Костадин Мавродиев, Георги Илиев от отбора на домакините, но не успяха да ги реализират. През втората част тоталното надмощие на Костинброд продължи, а гостите продължаваха да се борят геройски с цел да отмъкнат точка от двубоя. В редовното време резултатът бе 0:0. В даденото 5-минутно продължение Даниел Васев от домакините от фаул от 20-ина метра успя да простреля вратаря Мартин Минев за 1:0. С тази победа отборът на Костинброд е едноличен лидер в таблицата с 22 точки. Отборът на Гранит е 8-ми с 8 спечелени точки.

На градския стадион в Сандански се срещнаха отборите на местния Вихрен и Рилски спортист (Самоков).

По-често се озоваваха местните футболисти пред вратата на гостите, но едва в 45-та минута присъстващите на стадиона се зарадваха, след като Кристиян Христов след центриране отляво овладя кълбото и го прати мигновено във вратата на Майкъл Матев за 1:0. Със започването на второто полувреме Стефан Неделчев получи топка от Иван Вълчанов и мигновено я изпрати в мрежата зад Боян Загорски за 1:1. Футболистите на Вихрен, явно недоволни от случилото се, тръгнаха в атака да търсят положителен развой на събитията, но опитният Петко Петков не успя да простреля Майкъл Матев, Раиф Мурадов от фаул изпрати топката встрани отдясно на стража на гостите. Така при резултат 1:1 главният съдия Любомир Вушовски даде край на срещата. За отбелязване е, че по веднъж гредите помогнаха на двамата вратари Боян Загорски и Майкъл Матев след удари на Иван Вълчанов и Флавио Карвальо. След мача и двамата наставници Ивайло Василев и Николай Николов изразиха недоволство от равенството. След това равенство отборът на Вихрен е на 4-то място с 10 точки от 7 изиграни мача, а Рилски спортист е на 5-то място с 10 точки от 8 изиграни срещи.

На стадион „Септември“ в град Разлог се срещнаха местният Пирин и Септември (Симитли).

През първата част на срещата бе отбелязано само едно попадение, като негов автор бе Милен Лефтеров в 7-ма минута за 1:0. След почивката отново първи реализираха гол домакините чрез Марио Димитров в 50-та минута. Това, разбира се, не отчая възпитаниците на Стефан Гошев. Те вярваха във възможностите си и с опасни контраатаки се озоваха пред вратата на домакините, пазена от Захари Димитров. В 85-та минута след пробив отдясно на Милен Войнов последва пас към Лазар Еринин и той простреля вратаря Захари Димитров за 2:1. В даденото 4-минутно продължение от главния съдия Антонио Антов при настъпило меле след изпълнение на ъглов удар в наказателното поле на домакините най-съобразителен се оказа Милен Войнов за 2:2. Старши треньорът на Септември Стефан Гошев сподели, че независимо от двата гола пасив, неговите възпитаници са намерили сили и възможности за изравняване на резултата в срещата. При това положение отборът на Септември е на 6-то място с 9 точки от 8 мача, а Пирин (Разлог) са на предпоследното 10-то място с 4 точки от 6 мача.
Последният мач от групата, игран във вторник на стадион Виваком Арена Георги Аспарухов дубълът на ЦСКА София , воден от Стамен Белчев, победи Левски ІІ София с 1:0. Единствения гол в срещата отбеляза Марк-Емилио Папазов. ЦСКА ІІ са на 7-мо място с х8 точки от 6 мача, а Левски ІІ – 9-ти с 5 точки от 6 мача.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular