Friday, June 21, 2024
HomeРегионБлагоевградГневно писмо до Корнелия пратиха червени лидери на 5 пирински общини 

Гневно писмо до Корнелия пратиха червени лидери на 5 пирински общини 

ОППК се е превърнала в орган, който изпълнява „специални” поръчки, съмняват се от местните структури

Лидерите на БСП в Петрич, Струмани, Кресна, Симитли и Якоруда излязоха с гневно отворено писмо до Корнелия Нинова. В него те изразяват безпокойство и притеснение относно случващото се в момента в структурите на Българската социалистическа партия и по-конкретно в област Благоевград.

“Вече седмици наред четем в пресата и социалните мрежи за възникнали конфликти в различни структури на партията, за свалено доверие, за изключени членове, за постъпващи жалби, последвани от нарочни проверки. Област Благоевград не прави изключение от тази неприятна статистика. С огорчение научихме, че за пореден път се извършва „проверка” на организационното състояние на общинската организация в Петрич и финансова проверка в община Якоруда”, се посочва в отвореното писмо. Червените са възмутени от това, че “за основа на тези проверки служат жалби от другари, които би следвало да носят отговорност за случващото се в тези общини, както и от факта, че т. нар. „работни групи” тенденциозно представят информация за случващото се в партийните структури. Оставаме с впечатление, че дори ОПКК (Общопартийна контролна комисия) се е превърнала в орган, който изпълнява „специални” поръчки”.
От общинските структури заявяват, че това обижда и демотивира членската маса в БСП.
“Още по-необяснимо е защо не се спазва срокът за формиране на новия Областен съвет в Благоевград. Как се вземат кадровите решения във връзка с организационната реформа в партията – спазени ли са обещанията за диалог с общинските структури? И си задаваме въпроса – защо това е така и кой има интерес да не се спазва Уставът и правилата в БСП!!!???” се казва още в писмото до Нинова.
“Озадачени сме, че това се случва в момент, когато Парламентарните избори „чукат на вратата” и на Партията и предстои сериозна битка. Днес усилията на всички ни следва да са насочени към пълна мобилизация, запазване на единството на БСП и привличане на повече хора и избиратели! Ето защо настояваме да бъде проведена незабавна среща на Председателя на БСП- Корнелия Нинова в Благоевград с нас, на която откровено да споделим своите притеснения, да поставим въпросите, които ни вълнуват и заедно да намерим решение”, настояват социалистите от Пиринско.
“Знаем, че за да може да спечели изборите и да управлява успешно, БСП може да покаже силата и загрижеността си за българския народ! НО ПРЕДИ ТОВА трябва да покаже грижата и всеотдайността си към социалистите”, гласи краят на отвореното писмо до лидера на столетницата.
БСП-Петрич ще проведе конференция утре. На нея ще стане ясно решението на местните делегати, относно възникналите проблеми в организацията. Това съобщи за Вяра председателята на БСП-Петрич Йорданка Атанасова.
RELATED ARTICLES

Most Popular