Monday, July 1, 2024
HomeРегионБлагоевградОсмокласник от Благоевград удари учителя си по физическо в корема

Осмокласник от Благоевград удари учителя си по физическо в корема

Причината – забележка за неприлично облекло

 

Полицията в Благоевград работи по сигнал за ударен учител в областта на корема от ученик.

Инцидентът е станал в благоевградската професионална гимназия „Ичко Бойчев“, а сигналът е подаден около 14:20 часа в четвъртък.

Директорът на професионалната гимназия Антон Драгоев разказа, че е възникнал спор между учителя по физическо възпитание и ученика, който е в 8 клас, заради липса на униформено облекло от страна на осмокласника. Той два пъти бил върнат от учителите, за да се преоблече. На третия път влязъл в пререкания с учителя по физкултура, обиждал го с нецензурни думи и го ударил. От полицията в Благоевград съобщиха, че ударът е бил в областта на корема.

В понеделник се очаква решение на Педагогическия съвет за наказание на осмокласника. Възможно е да бъде преместен, защото имал наказание “предупреждение за преместване в друга училище” за предишни провинения, неприлично поведение и отсъствия. Ако се наложи най-тежкото наказание, то вероятно ще е от началото на следващата учебна година.

Снимки: БНР,Pirin News

“Имаме въведени правила за външния вид. Двама ученици са пристигнали сутринта по къси панталонки. Предупредени са от дежурния учител да се върнат и преоблекат, но те не са го направили. Към 11 ч. отново се върнали в същия неприличен вид. Аз лично ги изведох от двора на училището и им казах да се приберат вкъщи, за да се преоблекат. Към 14 ч. единият е влязъл в последния час по физическо в същия вид и преподавателят го е помолил да напусне игрището. Тогава момчето го е ударило в коремната област. Доброто в случая е, че колегата е успял да се събере, не е реагирал, запазил е самообладание”, обясни директорът Антон Драгоев. Извикан е бил бащата на детето и после е отведен в полицията.

„Мисля, че крайно време да се разбере, че българският учител е уязвен и трябва да бъде защитен“, каза още директорът.

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. До къде стигнаме Българиоооооо.Едно време забележка да ти направи учителя и се молиш вашите да не разберат, че и дома те чека голем бой.А сега нищо .Родителите са виновни ,НИЕ Родителите , а не учителите

Comments are closed.

Most Popular