Wednesday, June 26, 2024
HomeСпортОспорвани мачове в междинния кръг на ЮЗ трета лига

Оспорвани мачове в междинния кръг на ЮЗ трета лига

Девет вместо десет мача, както е по програма на БФС, ще се играят в сряда по терените на Югозападна България. Този кръг е междинен. Отборът на „Левски” (Чепинци) ще приеме колегите си от „Пирин 2” (Благоевград). До момента и двата тима имат по две загуби, което означава, че срещата ще бъде доста оспорвана. Наставникът на гостите Ради Бачев сподели, че Антон Костадинов се е завърнал от турнир в град Бяла, където бе ангажиран с деца набор 2009, и ще вземе участие в мача срещу „Левски”. „Стягаме се за победа”, допълни Ради Бачев. В изминалия кръг отборът на „Левски” претърпя тежка загуба в Панагюрище, защото в мача не взеха участие шестима основни футболисти. „В сряда ще бъдем в пълен състав и се надявам да спечелим първите си три точки”, сподели президентът на „Левски” Георги Милков.
В Етрополе местният „Чавдар” ще домакинства на „Сливнишки герой” (Сливница). Отборът на гостите е с пълен актив от точки до момента и наставникът им Петър Малинов заяви, че се стяга за трета поредна победа. Неговият колега Йордан Юруков призна, че във всеки мач отборът му търси развитие, така ще бъде и сега. „Трудно ще бъде срещу отбор, който в момента е във възход и ненапразно е с пълен актив от точки. Излизаме за победа”. Тази среща ще бъде ръководена от Димитър Буров, който е известен с безпристрастните си отсъждания, независимо от какъв ранг е мачът.
Във Владая местният „Гранит” ще домакинства на „Костинброд”. Гостите няма да разчитат на наказания Стефан Методиев. До момента отборът на Костинброд има две точки от два мача, а „Гранит” – шест точки. Изпълнителният директор на домакините Илиян Петров сподели, че футболистите им са с нагласа за трета поредна победа и утвърждаване в челото на таблицата. Наставникът на гостите Любомир Божанков сподели, че ги очакват много тежки домакинства и сега е моментът да спечелят точки, макар и като гости във Владая. „Познаваме играта на домакините. При нас дойдоха футболисти, играли преди това в отбора на „Гранит”, допълни Божанков.
На стадиона в Микрево отборът на „Беласица” ще домакинства на „Надежда” (Доброславци). С този мач се изчерпва и наложеното наказание на петричкия тим от ЗС на БФС с лишаване от домакинство за пет мача. „Не сме забравили тежкия мач, който изиграхме в края на изминалото първенство срещу отбора на „Надежда” именно в Микрево. Тогава победихме в последните минути на двубоя. Надявам се този път да сторим това с лекота. В групата няма да бъде контузеният Иван Иванов”, заяви Саша Симонович – старши треньор на „Беласица”. Президентът на гостуващия тим Цветослав Мичев сподели, че няма притеснения за този мач, като изяви желание да не се случи това, което стана на същия стадион през изминалото първенство.
В Разлог местният „Пирин” ще приеме „Ботев” (Ихтиман). Домакините в момента са с 4 точки от 2 мача, а гостите – с нулев актив. Очертава се оспорван двубой, в който ще се търси победа от страна на двата отбора.
”Септември 2” (София) ще домакинства на ФК „Кюстендил”.
Домакините до момента са с 4 точки, а гостите – с 2. „Напусна ни внезапно Джейхан Зайденов, контузени са Николай Орозов и Ивайло Стоянов. Независимо от всичко това се надявам да излезем с чест от този двубой и да се завърнем с настроение от столицата”, сподели старши треньорът на ФК „Кюстендил” Николай Николов. В този мач в отбора на домакините ще вземат участие и футболисти, които ще бъдат преотстъпени от треньорския щаб на първия отбор.
В Гоце Делчев местният „Пирин” ще домакинства на „Вихрен” (Сандански). Старши треньорът на гостите Красимир Трайков сподели, че е от 3 дни с отбора, но очаква коренно различна игра от досегашната и тимът му да остави добри впечатления на зрителите в Гоце Делчев. От треньорския щаб на „Пирин” (Гоце Делчев) заявиха, че се стягат за победа и да се придвижат по-напред в таблицата за класиране.
На стадиона в Бистрица отборът на „Витоша” ще се срещне с „Рилски спортист” (Самоков). От управата на столичния клуб са уверени, че футболистите им ще изиграят силен мач и ще спечелят трите точки с лекота срещу гостуващия тим от Самоков.
В Ботевград местният „Балкан” ще домакинства на „Банско” от едноименния град. Отборът на домакините е с пълен актив от точки в изиграните два мача и се стягат за трета поредна победа, за да се озоват в челото на таблицата. Гостуващият тим от Банско до момента е с две неочаквани загуби и се надяват футболистите да излязат от тази ситуация още в мача в Ботевград.
Мачът „Хебър 2” (Пазарджик) и „Оборище” (Панагюрище) се отлага за 25 август съгласно решение на СТК на ЗС на БФС-София.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular