Saturday, June 29, 2024
HomeКриминалниОсъдиха санданчанин за закана: Ще те направя на парчета

Осъдиха санданчанин за закана: Ще те направя на парчета

Мъж от Сандански бе осъден за закана с убийство към съседи на тъста си. И. В. получи наказание “пробация” от Районния съд в Сандански, потвърдено от Окръжния в Благоевград. Той ще трябва да има задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 6 месеца, като трябва да се явява и подписва пред пробационен служител два пъти седмично. Трябва да плати и 1000 лв. на съседа си Д. Г. за претърпени неимуществени вреди и още 1000 лв. разноски по делото, предаде „24 часа“.

На 17 и 20 февруари 2021 г. пред входа на жилищна кооперация се е заканвал на Д. Г. с думите “ще те очистя”, “ще те убия”, “ще те направя на парчета”, “ще изпратя 200 човека от София и още тая вечер ще те унищожа” и др., като едновременно с ръка показал красноречив типичен жест, че ще му “отреже главата”, ритнал входната врата на жилището на пострадалия.

Скандалът бил от години, защото едното семейство се отоплява на твърдо гориво, в резултат на което пушек от комина влизал в дома на другото. В резултат на този спор отношенията между двете семейства били силно влошени като и едното и другото семейство подавали жалби до различни институции, в даден момент комините на кооперацията били запушени, като отпушването им станало едва след намесата на органите на пожарната.

Когато И. В., който живеел в София, пристигнал в Сандански на гости при родителите на жена си, срещнал пред входа комшията Д. Г. започнал да му се заканва. Той пък се оплакал в полицията и така е образувано дело за закана с убийство.

RELATED ARTICLES

Most Popular